VİDEO | Halep'te cihatçıların son seferi: Şu düğmeye basacağım ve gözlerimi cennette açacağım inşallah!

Suriye'nin Halep kentinde, Türkçe konuşan cihatçı canlı bombaların kendilerini patlatmadan önceki görüntüleri internette paylaşıldı

VİDEO | Halep'te cihatçıların son seferi: Şu düğmeye basacağım ve gözlerimi cennette açacağım inşallah!

Suriye’nin Halep kentinde, Türkçe konuşan cihatçı canlı bombaların kendilerini patlatmadan önceki görüntüleri internet ortamında paylaşıldı.

Halep’in merkezini bundan iki ay önce Suriye Ordusu’nun kuşatması sonrasında kent merkezine sıkışan cihatçılar geçtiğimiz hafta tüm güçlerini birleştirerek kuşatmayı karşı saldırıya geçmiş ve buna da “büyük Halep saldırısı” adını vermişlerdi.

Fetih Ordusu adı altında birleşen Ahrar’üş Şam, El Nusra gibi El Kaideci örgütler ordu mevzilerine ard arda canlı bomba saldırıları düzenleyerek zaman kazanmaya çalışıyor. Aynı zamanda bu saldırılarda Doğu Türkistanlı olduğu söylenen Özbek militanlar ya da dün itibariyle Suriye’ye geldiği söylenen Çeçen savaşçılar da yer alıyor.

Görüntülerde Türkçe konuştuğu duyulan cihatçı militanların Türkistan İslam Partisi mensubu oldukları belirtiliyor. Türkistan İslam Partisi Özbekistan kökenli bir parti.

Paylaştığımız videolarda, canlı bomba eylemlerini gerçekleştirmeye hazırlanan iki cihatçının önce ‘arkadaşlarıyla’ vedalaşma konuşmalarına yer veriliyor. İlk cihatçının “şimdi şu düğmeye basacağım, sonra gözlerimi cennette açacağım inşallah” sözleri dikkat çekerken, ikinci cihatçının veda konuşmasında ise bir başka militana “Allah inşallah sana da nasip eder” dediği duyuluyor.

İlgili görüntüler geçtiğimiz hafta cihatçıların başlattığı saldırılarda Halep’in batısındaki 1070 konutlarına dönük saldırıları içeriyor.