43 gün sonra teslim olan gerici Hasan Akar tutuklandı

Hakkında yakalama çıkarılmasına rağmen bulunamayan gerici Hasan Akar, 43 gün sonra ortaya çıktı.

43 gün sonra teslim olan gerici Hasan Akar tutuklandı

Atatürk hakkında “1938’de geberen p.ç”, annesi Zübeyde Hanım için de “Genelevde çalışıyor” diyen ve hakkında yakalama çıkarılmasına rağmen bulunamayan gerici Hasan Akar, 43 gün sonra ortaya çıktı.

“Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret etme” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan Akar’ın Bakırkòy Adliyesi’ne gelerek teslim olduğu öğrenildi.

“Dini hassasiyetimle söyledim”

Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi’ne hakim karşısına çıkan Hasan Akar hakkındaki suçlamalara karşı savunmasını yaptı. Gerici Akar, ağır hakaretleri ‘dini hassasiyeti’nin etkisiyle kullandığını öne sürüp, bazı kitaplardan nakil yaptığını söyledi.

Ev ortamında kendisine bir gencin soru sorduğunu ve soru üzerine okuduğu kitaplardaki bilgileri naklettiğini belirten Akar, söz konusu kitapların isimlerini tek tek söylemesinin ardından “İnsanın bazen hissi taşkınlıkları olabilir. Ben de bunların cevabını verirken ihtiyari ve irademin dışında olarak dini hassasiyetimle söyledim. Atatürk ile ilgili üslubum yanlıştı. Bazı kitaplar böyle olduğu için nakil yaptım. Benim bu milletin ahlakına ve ilmine pozitif yönde vesile olduğum binlerce saat nasihatimin içinden söz konusu videodaki üslubumdaki kusuruma nazarı müsamaha ile bakacağınızı ümit ediyorum. Bilerek böyle bir suç işlemedim” dedi.

‘Provokasyon’ dedi

Söz konusu küfür ve hakaretler içeren videosunun kendisine karşı ‘provokasyon’ olarak internete servis edildiğini, kendisinin hiçbir bilgisinin olmadığını ve müsaadesinin alınmadığını iddia eden Akar, “Arkadaşlarıma il dışında olduğum için Youtube’den kim yayınlamışsa kaldırmaları için çok gayretli olmalarını söyledim. O zaman Kırıkhan’daydım. Hakkımda yakalama çıktığı için serbestliğim olmadığı için ben hukuki girişimlerde bulunamadım. Youtube’de yayınlandığını duydum. Ben bilerek kasten konuşma yapmadım. Ev ortamında bana bir genç soru sorunca bende kitapları naklettim. Daha önce okuduğum, topladığım kaynakları naklettim. İnternette bulunan videoların da kaldırılmasını talep ediyorum. Benim bu konuşmalardaki üslubum yanlıştır” ifadelerini kullandı.

‘FETÖ’ye sığındı

Akar, 16 Nisan’da yapılan referandumdan önce de ismini bilmediği kişinin kendisini telefonla Bakırköy’e çağırdığını ve kendisinin de gittiğini anlatarak, “FETÖ ile ilgili 2012 yılında ‘münafık’ diye bir konuşma yapmıştım. Görüştüğüm kişi de FETÖ aleyhine yaptığım konuşmaları silmemi ve FETÖ lehine 2-3 dakika konuşmamı istedi. Referandumda da ‘Hayır’ demem şartıyla bana bir şey yapmayacaklarını söyledi. Ben de sinirlendim,masadan kalktım. O da bana ‘Senin memlekette itibarını bırakmayacağız’ dedi. Daha sonra maalesef bu olay başıma geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı aynı video ile ilgili takipsizlik kararı verdi ve video kaldırıldı ancak bu şekilde yine işleme kondu” diye konuştu.

Akar’ın avukatı da daha önce aynı video ile ilgili takipsizlik kararı verildiğini, aynı suçla ilgili olarak yeniden bir soruşturmanın açılamayacağını belirterek, “Müvekkilim pişman ve üzgün olduğunu, üslubunun kendisine yakışmadığını ifade etmiştir. Tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz. Basın tarafından mahkemeye uygulanan dolaylı bir baskı var. Müvekkilimin bugüne kadar mahkemeye getirilmeyişinin basının bu haksız baskısının dinmesinin beklenmesiydi” şeklinde konuştu.

Tutuklandı

Mahkeme de suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve kaçma şüphesini de göz önünde bulundurarak Hasan Akar’ın tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan Akar Metris Cezaevi’ne gönderildi. Duruşma da eksikliklerin giderilmesi için temmuz ayına ertelendi.