ABD'de facia: Yolcu treni köprüden geçerken raydan çıktı

ABD'nin Washington eyaletinde yüksek hızlı bir yolcu treninin raydan çıkması sonucu en az 6 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

ABD'de facia: Yolcu treni köprüden geçerken raydan çıktı

ABD’nin Washington eyaletine bağlı Seattle kentinde bir yolcu treninin raylardan çıkarak otoyolda seyir halinde olan araçlarla çarpışması sonucu, ilk bilgilere göre 6 kişi öldü, 77 kişi de yaralandı.

Görgü tanıkları yaklaşık 115 kilometre hızla seyir halinde olan trenin, demiryolu üzerinde önce yalpalamaya başladığını, ardında raylardan çıkarak I-5 otoyolunda ilerleyen araçların üzerine devrildiğini söyledi. Çarpışma sonucu bazı vagonların ters döndüğü kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

BBC Türkçe‘de yer alan haberde, trenin Amtrak şirketine ait olduğu ve hattaki ilk seferini yaptığı belirtildi. Ayrıca, şirket ise trende yaklaşık 78 yolcu ve beş personel olduğunu açıkladı. Ancak olayın yeni hattan kaynaklanıp kaynaklanmadığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

ABD Ulaşım Bakanlığı, trenin Pazartesi günkü seferinden önce ‘haftalarca denetimden ve testlerden geçirildiğini’ söyledi.

Amtrak şirketinin yöneticisi Richard Anderson gazetecilerin soruları üzerine olayın nedenine ait bir açıklama yapmadı ancak trenin çok hızlı gitmesi durumunda hızını kesecek sistemin bu hatta ki raylara yerleştirilmediğini ifade etti.