Reklam
Kategoriler: Dış Açı

ABD’de facia: Yolcu treni köprüden geçerken raydan çıktı

Reklam

ABD’nin Washington eyaletine bağlı Seattle kentinde bir yolcu treninin raylardan çıkarak otoyolda seyir halinde olan araçlarla çarpışması sonucu, ilk bilgilere göre 6 kişi öldü, 77 kişi de yaralandı.

Görgü tanıkları yaklaşık 115 kilometre hızla seyir halinde olan trenin, demiryolu üzerinde önce yalpalamaya başladığını, ardında raylardan çıkarak I-5 otoyolunda ilerleyen araçların üzerine devrildiğini söyledi. Çarpışma sonucu bazı vagonların ters döndüğü kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

BBC Türkçe‘de yer alan haberde, trenin Amtrak şirketine ait olduğu ve hattaki ilk seferini yaptığı belirtildi. Ayrıca, şirket ise trende yaklaşık 78 yolcu ve beş personel olduğunu açıkladı. Ancak olayın yeni hattan kaynaklanıp kaynaklanmadığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

ABD Ulaşım Bakanlığı, trenin Pazartesi günkü seferinden önce ‘haftalarca denetimden ve testlerden geçirildiğini’ söyledi.

Amtrak şirketinin yöneticisi Richard Anderson gazetecilerin soruları üzerine olayın nedenine ait bir açıklama yapmadı ancak trenin çok hızlı gitmesi durumunda hızını kesecek sistemin bu hatta ki raylara yerleştirilmediğini ifade etti.

Reklam

Önceki Haberler

İran’da hükümet acil toplanıyor: Reisi’nin yerini kim alacak?

İran'da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yaşamını yitirmesinin ardından hükümet acil toplantı yaptı. İran Anayasayı Koruyucular Konseyi…

20 Mayıs 2024 10:55

28 Şubat davasının hükümlülerinden yeniden yargılanma talebi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla tahliye edilen 28 Şubat Davası hükümlüleri Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Yıldırım…

20 Mayıs 2024 10:40

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin hayatını kaybettiği doğrulandı

ran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bulunduğu helikopter, zorlu hava koşulları nedeniyle Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide…

20 Mayıs 2024 10:30

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40
Reklam