Reklam
Kategoriler: Dış Açı

“ABD’nin hiçbir planını kabul etmeyeceğiz”

Reklam

Paris’te Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Elysee Sarayı’ndaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, “ABD, barış sürecinde dürüst olmayan bir arabulucu olduğunu kanıtladı. Biz de artık ABD’den gelen hiçbir planı kabul etmeyeceğiz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, BM Genel Kurulu’nda Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınmasını geri çekme çağrısında bulunan karara oy veren ülkelere maddi yardımı kesme tehdidini kınayan Abbas, “Filistin devletinin tanınması, barış sürecine bir yatırımdır. Barışçıl yollarla bir çözüm bulma konusunda ısrar ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Suudi Arabistan’ın desteğini onlardan esirgemediğini, fakat iç işlerine müdahale etmeyi de reddettiğini dile getiren Abbas, “Kral Selman bin Abdulaziz, bana Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanımayan bir çözümü kabul etmeyeceğini söyledi” şeklinde konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmenin ardından Fransa’nın Filistin’i doğru zamanda ve hiçbir baskı altında kalmadan tanıyacağını söyledi.

İsrail ile Filistin arasındaki barışın ancak müzakerelerle sağlanabileceğine işaret eden Macron, “İki devletli çözüme alternatif yok” diyerek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yerleşim bölgelerine limit koyma çağrısında bulundu.

Reklam

Önceki Haberler

Laiklik Meclisi, Nisan ayı laiklik ihlalleri raporunu yayımlandı

Laiklik Meclisi tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan 'laiklik ihlalleri raporu' Nisan ayı için yayımlandı.…

8 Mayıs 2024 17:55

Slovakya Başbakanı Fico: Avrupa Birliği, Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamıyor

Slovakya Başbakanı Fico yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamadığı belirterek…

8 Mayıs 2024 16:59

Kayyum bürokratlarına çifte maaş: Misafirhane otel olmuş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyumlar döneminde il dışından atanan ve kentte ''ithal bürokrat'' olarak alınan bazı…

8 Mayıs 2024 16:53

Yargıtay Başkanı seçiminin 35’inci turunda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 35'inci turundan da sonuç alınamadı. Seçimlere, 13 Mayıs Pazartesi…

8 Mayıs 2024 16:48

Purmo işçileri TİS görüşmelerinin sonuçsuz kalmasıyla greve çıktı

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından İzmir Kemalpaşa’da yer alan…

8 Mayıs 2024 16:45

Yargıtay Başkanvekilliği görevine Ahmet Ömeroğlu seçildi

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyüp Yeşil'in yaş haddinden…

8 Mayıs 2024 16:40
Reklam