ABD’nin Venezuela’ya dönük tehditlerine İran sert tepki gösterdi

İran, egemen bir devlet olan Venezuela'nın iç işlerine karışarak yeni bir emperyalist işgalin hazırlığındaki ABD'yi sert sözlerle eleştirdi

ABD’nin Venezuela’ya dönük tehditlerine İran sert tepki gösterdi

Geçtiğimiz hafta Venezuela’da gerçekleşen seçimlerin sonuçlanması sonrasında seçimleri gayri meşru ilan ederek Venezuela halkını askeri bir operasyonla tehdit eden ABD’ye bir tepki de İran’dan geldi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Venezuela’yı askeri operasyonla tehdit etmesini “şiddetle kınadıklarını” belirterek, “baskı ve askeri tehditle, bağımsız ülkeleri gayri meşru talepleri kabul ettirmeye zorlama dönemi sona ermiştir” diye konuştu.

Venezuela’nın iç işlerine yapılacak her türlü müdahaleye karşı olduklarını belirten İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD’yi “Uluslararası hukuk çerçevesinde ülkelerin egemenlik ve bağımsızlık haklarına saygı göstermeye” davet etti.

Trump ne demişti?

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin dünyanın birçok noktasında asker bulundurduklarını belirterek, Venezuela için birçok seçeneklerinin olduğunu belirtmi ve “askeri seçeneği de dışlamayacağım” diye konuşmuştu.

http://gazetemanifesto.com/2017/08/12/trump-egemen-bir-devlet-olan-venezuelayi-utanmadan-askeri-secenek-ile-tehdit-etti/