Acıbademliler imam hatip dayatmasına karşı eylemde

İstanbul Acıbadem'de semtlerine düz lise yapılması mücadele eden vatandaşlar basın açıklaması yaptı.

Acıbademliler imam hatip dayatmasına karşı eylemde

Kadıköy Acıbadem’de uzun zamandır Anadolu Lisesi (düz lise) için mücadele eden semt sakinleri topladıkları 1000 imzalı dilekçeyi Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etmeden önce bir basın açıklaması yaptı.

ASGL (Acıbadem Sani Gezici Lisesi) Dayanışması adı altında örgütlenen veliler ve semt sakinleri yaptıkları basın açıklamasıyla “laik, parasız, sınavsız, taşımasız, yerinde ve bilimsel eğitim” taleplerini dile getirdi.

Yaklaşık 30 bin civarı nüfusu bulunan Acıbadem’deki tek düz lise olan Ahmet Sani Gezici Lisesi, velilerin ve semt halkının büyük mücadelesine rağmen yıkılmış ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak öğretim vermeye başlamıştı.

Lise yerine AVM mi?

Tamamı eğitim için ayrılan araziye İmam Hatip Lisesi açıldıktan sonra arazinin geri kalan kısmı imar değişikliği ile Ticaret/Konu/Dini tesise dönüştürülmek isteniyor. Bölgedeki nüfus yoğunluğu düz liseye olan ihtiyacın çok acil olduğunu gösterirken, bu konuda bakanlık tarafından herhangi bir adım atılmıyor. ASGL dayanışması da uzun zamandır yaptıkları eylemler ile konuyu gündemde tutuyor.

Semt sakinleri dün de yaptıkları açıklamada eğitim için ayrılan araziye düz lise yapılmasını “Düz liselerimizi geri istiyoruz, Ahmet Sani Gezici Lisesi’ni geri istiyoruz” sözleriyle bir kez daha talep etti.

Kadıköy İlçe Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçelerini teslim eden Acıbademliler, kendilerine 15 gün içinde yanıt verileceğinin söylendiğini aktardı.

Açıklama çevrede bulunan Kadıköy’lülerin desteği ile son buldu.