Afgan mültecileri bıçakladılar, "Suriyeli sandık" dediler

Konya'da iki Afgan'ı bıçaklayarak ağır yaralayan 8 kişi polis tarafından yakalandı.

Afgan mültecileri bıçakladılar,

Konya’da iki Afgan’ı bıçaklayarak ağır yaralayan 8 kişi polis tarafından yakalandı. Şüpheliler Afgan gençleri ‘daha önce kavga ettikleri Suriyeliler’ zannederek bıçakladıklarını söyledi.

Olay, iki gün önce saat 20.00 sıralarında Konya’nın merkez Meram ilçesi Aldülaziz Mahallesi’nde meydana gelmişti. 23 yaşındaki Afgan Mohammad Ebrahım Rozı ve 20 yaşındaki Abül Kahar, yanlarında üç arkadaşı ile birlikte sokakta yürüdükleri sırada tanımadıkları kişilerce bıçaklandı. Karın boşluğundan yaralanan Mohammad Ebrahım Rozı ile sırtından bıçaklanan Abül Kahar yanlarındaki arkadaşları tarafından özel bir araçla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hastanedeki tedavileri sürüyor.

“Daha önce kavga ettiğimiz Suriyeliler sandık”

Polis olayın meydana geldiği çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Ekipler yapılan görüntü incelemelerinde şüphelilerin kimliklerini belirledi. Bunun üzerine Yunus A. (18), A.A. (17), E.O. (16), T.D. (17), M.G. (17), C.Ç. (16) ile bıçağı kullandıkları belirlenen M.E. (14) ve O.K. (16) gözaltına alındı. Şüpheliler polise verdikleri ilk ifadesinde, “aynı gün içerisinde Suriyeli bir grupla kavga ettiklerini, sokakta yürüdükleri sırada karşılaştıkları kişilerin kavga ettikleri Suriyeliler olduğunu zannederek bıçakladıklarını” söyledi. Şüphelilerden Yunus A. emniyette sorguya alınırken, yaşları 18’den küçük olan 7 şüpheli Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Soruşturma sürüyor.