Reklam
Kategoriler: İç Açı

Akademinin içler acısı hali: Boğaziçi ve Bilgi’de milletvekillerinin konuşmaları iptal!

Reklam

Türkiye 16 Nisan’da başkanlık referandumuna giderken, ‘Hayır’ kampanyası yürütenlere karşı AKP’nin baskı ve korku uygulamaları çeşitlenerek devam ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın Bilgi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde yapacağı konuşmalar AKP baskısıyla iptal edildi. Akademinin içler acısı halini gözler önüne seren ‘iptal’ haberlerinin ilki sabah saatlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nden geldi. Üniversitede CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’nin “Boğaziçi Liderler Zirvesi” adlı buluşmada yapacağı konuşma, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın atadığı Boğaziçi Üniversitesi Rektörü tarafından engellendi. Rektörlük, ilan edilmiş programdan Böke’nin konuşmasını çıkararak konuşmasına izin vermedi.

Böke, Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü’nün bu yıl 18-19 Mart tarihlerinde düzenlediği Boğaziçi Yönetim ve Liderlik Zirvesi’nin 2. gününde, 19 Mart 2017 Pazar günü, saat 16.20 – 17.00 saatinde “Yeni Ekonomide Liderlik” konusunda bir konuşma yapacaktı.

Nazlıaka’ya da iptal: “Üzerimde çok baskı var”

Bir diğer ‘iptal’ haberinin geldiği Bilgi Üniversitesi’nde ise, öğrencilerinin davetlisi olarak üniversitenin Santral Kampüsü’ne konferansa giden Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, rektörün paneli son dakika iptal ettiği bilgisini aldı.

Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ege Yazgan Nazlıaka’yı arayarak; “Üzerimde çok baskı var” diyerek özür diledi. Gelişmeyle ilgili açıklama yapan Nazlıaka, “Üniversiteler şiddetin, engellemelerin değil; bilimin yuvasıdır. Muhalif kimliğimizden dolayı bizi salonlarda, kürsülerde, meydanlarda, üniversitelerde konuşturmamaya ant içenlerin, bu saatten sonra ‘Avrupa bizi konuşturmuyor’ deme hakkı da yoktur” dedi.

Bu haber en son değiştirildi 17 Mart 2017 11:13 11:13

Reklam

Önceki Haberler

Laiklik Meclisi, Nisan ayı laiklik ihlalleri raporunu yayımlandı

Laiklik Meclisi tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan 'laiklik ihlalleri raporu' Nisan ayı için yayımlandı.…

8 Mayıs 2024 17:55

Slovakya Başbakanı Fico: Avrupa Birliği, Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamıyor

Slovakya Başbakanı Fico yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamadığı belirterek…

8 Mayıs 2024 16:59

Kayyum bürokratlarına çifte maaş: Misafirhane otel olmuş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyumlar döneminde il dışından atanan ve kentte ''ithal bürokrat'' olarak alınan bazı…

8 Mayıs 2024 16:53

Yargıtay Başkanı seçiminin 35’inci turunda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 35'inci turundan da sonuç alınamadı. Seçimlere, 13 Mayıs Pazartesi…

8 Mayıs 2024 16:48

Purmo işçileri TİS görüşmelerinin sonuçsuz kalmasıyla greve çıktı

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından İzmir Kemalpaşa’da yer alan…

8 Mayıs 2024 16:45

Yargıtay Başkanvekilliği görevine Ahmet Ömeroğlu seçildi

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyüp Yeşil'in yaş haddinden…

8 Mayıs 2024 16:40
Reklam