Reklam
Kategoriler: İç Açı

Okul müdürü kadın ve erkek öğretmenlerin ayrı ayrı oturmalarını istedi!

Reklam

Tarsus’ta darbe girişimi sonrası ‘FETÖ’ ile bağlantılı olduğu için el konulan ve imam hatipe çevrilen ortaokulda gerici müdürün öğretmenlerden skandal isteği gündeme oturdu. “Şehit Ömer Halisdemir” adı verilerek dönüştürülen okulda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Eğitimde Etkili İletişim ve Ailenin Önemi” adlı başlıklı konferansta, okul müdürü Hilmi Tuzcu, öğretmenlerden kadın-erkek yan yana oturmamalarını istedi.

15 Mart Çarşamba günü saat 19.30’da gerçekleştirilen sözkonusu konferansa katılan öğretmenlere, Okul Müdürü Hilmi Tuzcu tarafından “kadın erkek yan yana oturulmasının sakınca yarattığı” ifade edildiği ve haremlik-selamlık şeklinde oturmasının istendiği öğrenildi. Müdürün isteğine salonda bulunan öğretmenler ise tepki gösterdi.

“Sadece rica ettim”

Odatv‘ye konuşan Eğitim-İş Tarsus Yönetim Kurulu Başkanı Kurtuluş Gezen, okul müdürü tarafından yapılan bu harem-selamlık uyarısına salonda bulunan Eğitim-İş Yönetim Kurulu üyesi Rafet Barın’ın ve salonu dolduran çok sayıda öğretmenin tepki gösterdiğini belirtti. Tepki üzerine Müdür Tuzcu’nun “Kızacak bir şey yok, sadece rica ettim” diyerek salonu terk ettiğini aktardı.

Gezen, “İlgili okul müdürü salonda yaptığı konuşmayla sadece öğretmenlerimize hakaret etmekle kalmamış, alenen suç işlemiştir” ifadelerini kullandı.

Konferansa katılmak için gelen öğretmenlerin çoğunun müdürün bu ‘uyarısına’ kayıtsız kalmayarak konferansı protesto ederek dışarı çıktığını aktaran Gezen, “Ortaçağcı yobaz zihniyetin kendi kendini ifşasından başka bir şey olmayan bu olayı şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber en son değiştirildi 17 Mart 2017 16:18 16:18

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam