Almanya'dan 'cihatçı' diye gönderildi, Süper Lig'de kendine forma buldu!

Darmstadt'ın cihatçı örgütlerle ilişkisi olduğu gerekçesiyle sözleşmesini feshettiği Tunus kökenli futbolcu Gaziantepspor'la anlaştı.

Almanya'dan 'cihatçı' diye gönderildi, Süper Lig'de kendine forma buldu!

Alman Birinci Ligi Bundesliga takımlarından Darmstadt’ın cihatçı örgütlerle ilişkisi olduğu gerekçesiyle sözleşmesini feshettiği Tunus kökenli Enis Ben Hatira’nın Gaziantepspor’la anlaştığı öğrenildi.

Darmstadt yönetimi, geçen Ağustos ayında transfer edilen 28 yaşındaki ünlü futbolcuyu, radikal İslamcı derneklerle ilişkisi olduğu için kovdu. Yönetim, futbolcuyla olan sözleşmeyi de feshetti. Bir süre önce hem Darmstadt taraftarları, hem de Hessen eyaletinden bazı politikacılar, radikal İslami gruplarla ilişkisi olduğu gerekçesiyle Ben Hatira’yı eleştirmişti. Hessen Eyalet İçişleri Bakanı Peter Beuth da, “Ben Hatira gibi profesyonel futbolculara izin verilmemeli, eğer istihbarat tarafından gözetlenen aşırı dini gruplarla bağlantısı varsa. Sınırları çizmek lazım” demişti.

Gaziantep’le anlaştı

Tunuslu ‘orta saha oyuncusu’ Ben Hatira’nın gece saatlerinde İstanbul’a geldiği ve 10 numara pozisyonu için arayışlarını hızlandıran Gaziantespor ile anlaştığı iddia ediliyor.

Ben Hatira’yı Çaykur Rizespor’un da kadrosuna katmaya çalıştığı ancak anlaşamadığı gelen bilgiler arasında.