Almanya'dan Türkiye'nin 'erişim' talebine ret

Almanya Türkiye'nin, İncirlik'teki Tornado keşif uçaklarının elde ettiği görüntülere erişim talebini reddetti.

Almanya'dan Türkiye'nin 'erişim' talebine ret

Türkiye’nin IŞİD’le mücadele çerçevesinde İncirlik’te konuşlanmış olan Tornado tipi keşif uçaklarının elde ettiği görüntülere erişim talebini Almanya tarafından geri çevrildiği bildirildi.

Alman haber portalı Spiegel’in iddiasına göre, bir Türk general, İncirlik üssündeki Tornado tipi keşif uçaklarının elde ettiği görüntüler için Türkiye’ye doğrudan erişim sağlanmasını istedi.

Deutsche Welle Türkçe, Spiegel’in, bu haberi Ankara’daki Almanya Büyükelçiliğinden ulaştığı kaynaklara dayandırdığını bildirdi.

Haberde söz konusu Tuğgeneralin, “uçakların elde ettiği keşif görüntülerine doğrudan erişim sağlanması halinde Türkiye’nin İncirlik’te Alman birlikleri için planlanan yenileme çalışmalarına izni vereceğini söylediği” belirtildi.

Ancak Reuters’ın haberine göre, Almanya Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin bu teklifini reddetti. Alman bakanlığı, keşif uçaklarının elde ettiği görüntülerin sadece IŞİD karşıtı koalisyon ile paylaşıldığını belirtti.

Almanya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ayrıca onarım çalışmalarına başlamak için uzun süredir onay beklendiği, Türk tarafının söz konusu projeye neden hâlâ imza atmadığının ise bilinmediği belirtildi.