Bu baskı ortamının sınıf açısından ilk kırılma noktası ise 1986 yılındaki NETAŞ grevi olmuştur. 1987’de başka grevler yaşanmış ancak kitlesel olarak kamu işçilerinin on bini aşkın kişi ile katıldığı tek grev SEKA grevi olmuştur.
06 Eylül 1988’de başlayan büyük grev, Kocaeli halkının yanı sıra birçok değişik işkollarındaki sendikalardan destek aldı.
Kağıt satışlarının durması ve yaşanan sıkıntılar o zaman iktidarda bulunan ANAP hükümetini zora sokmuş ve sıfır gümrük ile kağıt ithal etmeye başlamıştı. Grev bazı sendikacı ve işçilerin itirazına rağmen yapılan anlaşma ile 14 Ocak 1989 tarihinde sona erdi. Bahar eylemlerine bir nevi öncülük eden SEKA grevi, işçiler açısından, sonraki yıllarda özelleştirmeye karşı yapılan grevler, eylemler ve fabrika işgalleri için iyi bir deneyim oldu.
Türkiye Barolar Birliği'nin Ankara'daki genel merkezinde toplanan binlerce avukat 5 Nisan Avukatlar Günü'nde "Savunmanın Bağımsızlığı…
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yarından itibaren elektriğe konut aboneleri için yüzde 25 zam yapılacağını…
‘Komünizm tehlikesine karşı’ ABD öncülüğünde 4 Nisan 1949’da kurulan savaş örgütü NATO, 76 yıldır katliamlar,…
Trabzon'da CHP Gençlik Kolları tarafından Ekrem İmamoğlu'na yönelik imza kampanyası için kurulan standa bıçaklı saldırı…
28 Ocak'tan bu yana görüntü vermeyen MHP lideri Devlet Bahçeli, aylar sonra ilk kez ortaya…
Özelde AKP genelde ise İslamcılık, darbe-cunta karşıtlığı üzerinden kendilerini tanımlama “hakkını” çoktan yitirmiştir. 15 Temmuz…