Bu baskı ortamının sınıf açısından ilk kırılma noktası ise 1986 yılındaki NETAŞ grevi olmuştur. 1987’de başka grevler yaşanmış ancak kitlesel olarak kamu işçilerinin on bini aşkın kişi ile katıldığı tek grev SEKA grevi olmuştur.
06 Eylül 1988’de başlayan büyük grev, Kocaeli halkının yanı sıra birçok değişik işkollarındaki sendikalardan destek aldı.
Kağıt satışlarının durması ve yaşanan sıkıntılar o zaman iktidarda bulunan ANAP hükümetini zora sokmuş ve sıfır gümrük ile kağıt ithal etmeye başlamıştı. Grev bazı sendikacı ve işçilerin itirazına rağmen yapılan anlaşma ile 14 Ocak 1989 tarihinde sona erdi. Bahar eylemlerine bir nevi öncülük eden SEKA grevi, işçiler açısından, sonraki yıllarda özelleştirmeye karşı yapılan grevler, eylemler ve fabrika işgalleri için iyi bir deneyim oldu.
CHP'li belediyelere yönelik operasyonların ardından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Gazeteci Timur Soykan'ın tutuklanması…
Gazeteci Timur Soykan sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.
Kıbrıslıtürk yurtsever gazeteci yazar Kutlu Adalı katledilmesinin 29. yılında Kuzey Kıbrıs'ta, Yeni Kıbrıs Partisi, Devrimci…
İsrail'in bugün şafak vaktinde Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında 29 Filistinli öldürüldü.
Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Cumhuriyet Halk Parti'li belediyelere yönelik sürdürülen operasyonlarla ilgili olarak bir açıklama…
AFAD, Silivri'de saat 14.24'te 3,8 büyüklüğünde depremin meydana geldiğini açıkladı.