Reklam
Kategoriler: İç Açı

Başbakan Yardımcısı Canikli: Kamuda ihraç edilen 111 bin kişiden daha fazla FETÖ’cü var

Reklam

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bugüne kadar KHK ile kamudaki işlerinden ihraç edilen 111 bin kişiden daha fazla sayıda ‘FETÖ’ bağlantılı kişinin halen devlet kadrolarında olduğunu öne sürdü.

Sözcü’den Zekeriya Albayraklı‘nın haberine göre; 14 Temmuz günü çıkarılan son KHK ile kamudan ihraç edilen 7 bin 400 kişiden büyük bölümünün de ‘Kripto’ (Kendini gizleyen) olduğunu söyleyen Canikli, TBMM Genel Kurulu’nda OHAL’in uzatılmasına ilişkin tezkere ele alınırken şöyle konuştu:

“Örgütün kendini gizleme, kamufle etme ve kripto kalma yönünün ne kadar kuvvetli olduğunu biliyoruz. En son KHK’da yaklaşık 7 bin 400 kişi ihraç edildi. Bunların önemli bir bölümü kripto. Bilinen kriterlerin hiçbirisine takılmamış, okullarda okumamış, ByLock kullanmamış ya da buna benzer kriterlere takılmamış ama başka yöntemlerle, farklı yöntemlerle o örgütle bağı olduğu kesin olarak tespit edilmiş olanlar, hâlen çıkmaya devam ediyor.

Halen de isimlendirme noktasında bilmediğimiz ama kesin olarak varlığına inandığımız kripto örgüt mensupları kamuda ve diğer kuruluşlarda var. İlk adım olarak bu ihraçların çok hızlı bir şekilde sonuçlandırılabilmesi için buna yönelik olarak bir hukuk oluşturuldu. Bu düzenleme olmasa, bugün de örgüt, bütün kadrolarıyla kamuda yine etkili olarak karar alıp, uygulayabilir bir konumdaydı. 111 bin 240 kişi ihraç edildi. Toplam kamuda çalışan sayısı ise 3 milyon 530 bin 031. Ama bugün kamuda ihraç edilenden daha fazla, bu örgüte bağımlı ve örgütün talimatlarını sorgusuz sualsiz yerine getirecek kadar hem kalbini, ruhunu, hem de aklını oraya teslim etmiş olan kamu çalışanı olduğunu biliyoruz. Bunlardan iz bırakanların önemli bir bölümü, üst seviyede olanların tamamı ihraç edildi. İhraç edilmeyenler iz bırakmamış olanlar.”

Canikli, Gülen’e ‘kefil’ olmuştu

Kamuda ‘FETÖ’ bağlantılı 100 binden fazla görevlinin olduğu iddia eden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, tüm AKP’li üst düzey isimlerde de olduğu gibi Fethullah Gülen’e yakınlığıyla biliniyor. AKP yönetimi, Fethullah Gülen’in ABD’den Türkiye’ye iadesini isterken, Gülen’in ABD’de kalması için şahitlik yapan AKP’lilerin isimlerden birinin de Canikli olduğu ortaya çıkmıştı.

Yurt gazetesinin Washington temsilcisi Yılmaz Polat, Gülen’in iade edilip edilmeyeceğine ilişkin 2014 tarihli haberinde konuyla ilgili şu bilgileri paylaşmıştı:

“Gülen ABD’den oturma izni (green card) alabilmek için FBI Başkanı Robert S. Muller, İç Güvenlik Bakanı Michael Chertoff ve Göçmen Daire Başkanı Emilio Gonzales’i aleyhine dava açtı.

Gülen, yeterince desteklemedikleri ve daha iyi referans olmadıkları için şikayetçi oldu.

Pensilvanya Mahkemesi’ndeki ’07-CV-2148′ nolu 32 sayfalık Gülen’in dosyasına göz atılmasını tavsiye ederim.

Erdoğan’ın Washington’da etkili Amerikalı yakın dostlarından Gülen’e kefil olan isimler dosyada tek tek anlatılıyor.

Gülen’e sadece Amerikalılar kefil olmadı.

25 Ocak 2011 tarihinde Austin Teksas’ta Eyalet Meclisi’nde eğitimci, yazar ve şair olarak tanımlanan Gülen, dünya çapında bir toplumsal hareketin ilham kaynağı olarak Teksas Senatosu kayıtlarına geçirilirken, AKP Milletvekilleri Nurettin Canikli, Murat Mercan, Emin Nedim Öztürk ,Abdullah çalışkan, Murat Yıldırım, Mehmet Şahin ve Fatma Şahin salonda şahitlik yaptı.

AKP Hükümeti, 1980’de Kenan Evren’in imzaladığı iki ülke arasındaki iade anlaşmasında bir gerekçe bulup Gülen’in iadesini isteyebilir.

ABD, Gülen’i iade eder mi?”

Bu haber en son değiştirildi 21 Temmuz 2017 14:07 14:07

Reklam

Önceki Haberler

Depremde 48 yurttaşın öldüğü Serdarbey Apartmanı davası ertelendi

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihli depremlerde yıkılan ve 43 yurttaşın öldüğü Serdarbey Apartmanı'na ilişkin dava sürüyor.…

19 Eylül 2024 16:07

Kızılay’ın verdiği altın madalyada altın oranı sıfır çıktı

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Kızılay'ın yardımseverlere verdiği "altın madalya beratı”ndaki altın oranının binde sıfır…

19 Eylül 2024 15:23

Hizbullah açıkladı: Telsiz patlamalarında 25 mensubumuz öldü

Lübnan Hizbullahı, telsiz patlamalarının ardından 25 mensubunun öldüğünü açıkladı. İsrail ile Hizbullah arasında 8 Ekim…

19 Eylül 2024 15:10

DİSK’ten AKP’ye enflasyon tepkisi

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, AKP iktidarının ekonomi politikalarını eleştirerek; "'Enflasyonun nedeni ücretler' dediler, yıl…

19 Eylül 2024 12:13

Reşit Kibar için Hopa’da başlatılan ‘yaşam nöbeti’ devam ediyor

Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Çifteköprü mevkiinde yaşam alanları savunurken öldürülen Reşit Kibar için Cankurtaran bölgesinde…

19 Eylül 2024 12:06

Narin Güran soruşturmasında son durum ne?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye ilişkin "Esad ile görüşmeye…

19 Eylül 2024 11:59
Reklam