Reklam
Kategoriler: İç Açı

Belediye otobüsünde cinsel taciz

Reklam

8 Mart’ta Ankara’da bir hemşire belediye otobüsünde taciz edildi. Yer değiştirmesine rağmen tacizden kurtulamayan N.A, olaya müdahale eden bir sivil polis kurtardı.

Ankara’da, özel bir klinikte hemşire olarak çalışan N.A., önceki gün sabah saatlerinde işyerine gitmek üzere belediye otobüsüne bindi. Araçta yer olmaması nedeniyle N.A., ayakta bir kenarda bekledi.

Otobüse birkaç durak sonra Ö.Y. bindi. N.A.’nın bulunduğu yere doğru gitti ve N.A.’nın arkasında bir yerde durdu. Daha sonra N.A.’yı cinsel organıyla taciz etmeye başladı. N.A. yer değiştirdi ancak Ö.Y. peşinden giderek tacize devam etti.

Otobüste bulunan bir sivil polis, durumu fark ederek Ö.Y.’yi engelledi. Otobüs, Ulus’ta bulunan Solmaz Kılıçtepe Polis Merkezi önünde durduruldu.

Olay nedeniyle sinirleri bozulan N.A.’nın şikâyetçi olması üzerine, Ö.Y. gözaltına alındı. Aynı gün Ankara Adliyesi’ne götürülen Ö.Y., savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle Ankara Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

Tutuklandı

Hâkim Sezer Söylemez, polis ve mağdur hemşirenin beyanlarını dikkate alarak, tacizci Ö.Y.’nin “cinsel saldırı” suçundan tutuklanmasına karar verdi. Ö.Y., Sincan Cezaevi’ne gönderildi.

“Yeter dur artık”

Yaşadığı tacizi ayrıntılarıyla polise anlatan hemşire N.A., “Otobüste bulunan sivil polis memuru, şahsa müdahale ederek “Yeter dur artık, seni uzun süredir takip ediyorum, sürekli bayanları taciz ediyorsun” dedi.

Hemşiriye N.A. “Ben ağlıyordum. Şikâyetçi olduğumu söyleyince polis otobüsü karakolun önünde durdurarak, şüpheliyi merkeze götürdü” ifadelerini kullanırken, olayın tanığı polis memuru da ifadesinde olayı şu sözlerle anlattı:

“Farklı kadınlara da yaklaşması üzerine şahsı uyardım. Bu esnada N.A. isimli kadın ağlayarak tacize uğradığını söyledi. Şikâyetçi olduğunu söyledi. Bunun üzerine polis merkezi önünde otobüsü durdurdum. Şüpheliyi merkeze teslim ettim.”

(Fotoğraf temsilidir)

Bu haber en son değiştirildi 11 Mart 2017 16:17 16:17

Reklam

Önceki Haberler

‘Faiz haramdır’ diyen Halil Konakcı, teminat olarak yatırdığı paranın faizini istemiş!

"Faiz, tavizi olmayan tek haramdır" diyen Halil Konakcı, mahkemeye yaptığı başvuruda teminat olarak yatırdığı paranın…

20 Eylül 2024 18:20

Fen lisesinde şalvarlı ‘kandil’ etkinliği

Milli Eğitim Bakanlığı, ÇEDES projesi adı altında okulları imam ve müftülere teslim etmeye devam ediyor.…

20 Eylül 2024 18:14

İsrail ordusu, Filistinlilerin cesetlerinin çatıdan atılmasına ‘inceleme’ başlattı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da askerlerinin birden fazla Filistinli’nin cesedini çatıdan attığını gösteren görüntüler…

20 Eylül 2024 17:52

DİSK, İzmir’de sokağa çıktı: Çekin elinizi soframızdan

DİSK, İzmir'de ‘Gelirde adalet, vergide adalet’ talebiyle sokağa indi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bu…

20 Eylül 2024 16:20

AKP Grup Başkanvekili Gül: Kurulduğu günden beri sessiz devrim yapan bir partiyiz

AKP Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül katıldığı toplantıda partisinin "siyasal ve demokratik alandaki sessiz devrimlerine devam…

20 Eylül 2024 15:43

Diyarbakır Baro Başkanı Eren, Narin’in otopsi raporu hakkında açıklama

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Bağlar'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili İstanbul Adli Tıp…

20 Eylül 2024 15:34
Reklam