Bilgi Üniversitesi'nde neler oluyor?: ÖSO kampanyaları, satış iddiaları...

Bilgi Üniversitesi'nde Suriye'deki cihatçı çetelere yardım kampanyası düzenleniyor.

Bilgi Üniversitesi'nde neler oluyor?: ÖSO kampanyaları, satış iddiaları...

Geçtiğimiz 8 Mart’ta stand açan kadın öğrencilere gericilerin tekbirli-bıçaklı saldırıda bulunduğu Bilgi Üniversitesi’nde Suriye’deki cihatçı çetelere kermes adı altında yardım kampanyası düzenleniyor.

4 Mayıs Perşembe günü Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde, Suriye’de sayısız katliam gerçekleştiren cihatçı militanların kullandığı ÖSO bayrağıyla “Kermese Davet” adı altında stand açılıp para yardımı toplandı. Duruma tepki gösteren öğrencilerin ise okul yönetiminden aldığı cevap hayli tuhaf oldu. Öğrenciler, Rektör danışmanı Doç. Dr. Koray Akay ile yaptıkları görüşmede “söz konusu kermesin bir insani yardım faaliyeti adı altında düzenlendiği ve toplanan yardımların makbuz kesilmek suretiyle toplandığı” cevabını aldı.

“Müdahale edemeyiz çünkü terörist değil”

Rektör Danışmanı Akay, standda çocuklar tarafından yapıldığı iddia edilen resimlerde yer alan ÖSO bayrağıyla ilgili de “Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından tanınan terörist örgütlenmeler içerisinde yer almaması nedeniyle müdahale edilemeyeceğini, ancak öğrencilerin arasında gelişen hassasiyet nedeniyle ilgili görsellerin kaldırılmasının ‘rica’ edebileceğini” söyledi. Öğrenciler ise sadece ilgili görsellerin kaldırılmasının yeterli olmadığını, insani yardım kisvesi altında cihatçı terörist bir örgütlenmenin propagandasının yapıldığını söyleyerek standın kaldırılmasını talep etti.

Ancak okul yönetiminin ‘rica’sı üzerine kermes için kampanya çalışmaları, ÖSO bayrağının yer aldığı görsellerin kaldırılmasının ardından devam etti.

Hiç bir etkinliğe izin yok

Cihatçı çeteler için yapılan organizasyon faaliyetlerinin kolayca izin alabildiği ve müsamaha gösterildiği Bilgi Üniversitesi’nde her türlü öğrenci etkinliğinin ise bir dizi idari prosedür bahane edilerek engellendiği biliniyor. Nitekim son dönemde 16 Nisan referandumu öncesinde Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın davetli olduğu etkinlik hiç bir neden gösterilmeksizin iptal edilmişti. Rektör Prof. Dr. Ege Yazgan iptal kararından sonra Nazlıaka’yı arayarak, “Üzerimde çok baskı var” demişti.

Aynı şekilde Bilgi Üniversitesi Kültür ve Düşünce Kulübü’nün (BKDT) 31 Mart’ta düzenleyeceği “Dünden Bugüne Kürtçe Tiyatro başlıklı konferansa Bilgi Üniversitesi Yönetim Kurulu tarafından, “idari gerekçeler” öne sürülerek izin verilmedi.

Okul satılacak iddiası

Öte yandan bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Superhaber.tv sitesinde yer alan bir haberde, Bilgi Üniversitesi’nin satılacağı iddia edildi.

Habere göre, Amerikalı Laureate şirketine ait olan üniversitenin YÖK’ün yaptığı incelemelerde Türkiye’deki faaliyetlerinden elde ettiği gelirleri ABD’ye transfer ettiği tespit edildi ve üniversiteye 28 milyon dolar ceza kesildi. Zor duruma düşen Bilgi Üniversitesi, bu sorunu çözmek için aylardır Erdoğan’a ulaşmaya çalışırken, bir yandan da üniversitenin satılacağı söylentileri dolaşıyor. Laureate’nin ise satışın gerçekleşmemesi için araya yakın zamana kadar Soros’un Türkiye’deki temsilcisi olduğu bilinen Can Paker’i koyarak Erdoğan’a ulaşmak istediği öne sürülüyor. Görüşme olasılığıyla ilgili durumun da Erdoğan’ın 16 Mayıs’ta Washington’a yapacağı ziyarete bağlı olduğu belirtiliyor.