Reklam
Kategoriler: İç Açı

Binali Yıldırım: Kılıçdaroğlu o sözünü geri alsın

Reklam

Başbakan Binali Yıldırım, Meclis’ten geçirilen başkanlık teklifi ile ilgili gelen tepkilere yanıt vermeye devam etti. Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun teklifle ilgili “dayatmayla anayasa olmaz” sözünün ‘çok talihsiz’ olduğunu ve geri almasını istedi.

“Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri” törenine katılan Yıldırım burada yaptığı konuşmada, 2013 Haziran Direnişi’ne çattı,”8-10 tane ağacın yerinin değiştirilmesi miydi mesele? Mesele o değil. Bağıranlar ne diye bağırdı?” dedi.

Yıldırım’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Gezi olaylarında ne oldu?”

Bizde bazı sivil toplum örgütleri maalesef toplumun genel beklentisini değil de birtakım marjinal grupların sözcülüğünü yapıyor. Bunlar çoğunlukta değil ama bu gerçeği de bilmemiz lazım. Sayıları çok değil ama bazen gürültüleri haddinden fazla oluyor. Düşünün Gezi olayları. Gezi olaylarında ne oldu? Oradaki, parktaki düzenlemede 8-10 tane ağacın yerinin değiştirilmesi miydi mesele? Mesele o değil. Bağıranlar ne diye bağırmaya başladı? ‘Dünyanın en büyük havalimanını, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü, Osmangazi Köprüsü’nü, Marmaray’ı, yolları, tüneller yapmayın’. Bu ne demek oluyor?”

“Kılıçdaroğlu o sözü geri alsın”

Bugünlerde biraz kafa karıştırıcı çok şeyler yazılıyor, söyleniyor. Biz daha topa girmedik. Söylenenler söylensin, herkes eteğindeki taşı döksün. Kafasındaki bütün soruları, düşünceleri ortaya koysun. Biz de çıkıp, hangisinin doğru olduğunu hangisinin doğru olmadığını anlatacağız. Ana muhalefet partisinin genel başkanı bir mülakatta diyor ki ‘Dayatmayla anayasa olmaz’. Bu, Meclis’i yok saymaktır. Meclis’te görüşüldü bu anayasa. Biz bu anayasayı 1 ay boyunca gece gündüz görüştük. Kendisi de oradaydı. Millet iradesinin temsil yeri neresidir? Meclistir. Bütün bunlar ortadayken, ‘Bu anayasa değişikliği dayatmadır’ demek; siyaseti, milli iradeyi inkar etmek demektir. Talihsiz bir beyanattır.”

Biz aslında Meclis’te anayasa falan yapmadık. Biz, yapılacak anayasa değişikliğini millete götürecek alt yapıyı hazırladık. Millet bizi seçmiş, Meclis’e göndermiş. Benim ihtiyaçlarım neyse bunu halledin, diyor. Demokrasiyi sindireceksin kardeşim. Öyle dayatmaydı, bilmem neydi; Meclis iradesini yok saymak, günü gelir millet de sizi yok sayar. Bu talihsiz beyanatı bir an önce düzeltmesi yerinde olur diye düşünüyorum”

“AK Parti’nin de bir ömrü var”

AK Parti ile güçlü iktidar olması, vatandaşın hizmetlerinin eksiksiz yerine gelmesi iyi bir şey ama bunun partilere şamil olmasının önüne geçecek adımlar atmamız lazım. Sistemin arızalarının giderilmesi esastır. Tamam, iyi bir konjonktür var; ama bu ilahi nahiye gidecek diye bir şey yok. AK Parti’nin de bir iktidar ömrü vardır mutlaka. Değişimin önünde kimse duramaz. Zaten bu sistem de sınır getiriyor. Diyor ki ‘İki dönem kardeşim’. Ondan sonra yenisi gelsin”

Bu haber en son değiştirildi 6 Şubat 2017 21:01 21:01

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam