Bülent Kayabaş son yolculuğuna uğurlandı

Önce gün hayatını kaybeden Bülent Kayabaş bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Bülent Kayabaş son yolculuğuna uğurlandı

Önce gün hayatını kaybeden Bülent Kayabaş bugün ailesi, dostları ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Bülent Kayabaş için ilk tören Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlendi. Törene başta Kayabaş’ın ailesi olmak üzere sanatçı dostları ve sevenleri katıldı. Ali Poyrazoğlu, Rutkay Aziz, Orhan Aydın, Selçuk Yöntem, Süha Uygur gibi isimler de törene katılanlar arasındaydı.

“Ölmeden gömülmesi zor bir şey”

Sanatçı Ali Poyrazoğlu, kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybeden 38 yıllık arkadaşı Bülent Kayabaş’ın yıllardır kendisine iş gelmediği için çok üzgün olduğunu söyledi. Poyrazoğlu, usta oyuncuyla ilgili olarak “Disiplinli bir sanatçıydı. Hastalandığı zaman ilk bana haber verdi. Doktordan çıkmış, telefon etti, hastanenin önün çağırdı. Gittim, kanser olduğunu söyledi. Disiplinli bir hasta olmasını ve hep beraber meydan okuyacağımızı söyledim. Bizimki palavra tabi. O çok kahraman bir şekilde kanser hastalığına meydan okudu. Bu zor bir şeydir. Meydan okumak gerekir. Seyirci üzülür diyerek hastalığını saklamaya karar verdi. Beş yıldır ağır tedavi görüyordu. Sabah kemoterapi oluyordu, akşam sahneye çıkıyordu. Böyle direndi. Son zamanlarda da ölmeden gömülmesi, insanların görmezden gelmesi zor bir şey. Hiç aranmaması, hatırlanmaması, hiçbir iş teklif edilmemesi, daha ölmeden ölmüş gibi davranılması onu çok üzüyordu. Yaşarken vefasızlık, unutulmuşluk bilincine uğradığını görüyoruz. Bu Bülent’i çok üzerdi, haklıydı da.” dedi.

Feriköy’de toprağa verildi

Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen veda töreninin ardından Kayabaş’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Teşvikiye Camii’ne getirildi. Cenaze törenine usta oyuncunun eşi Selma Kepekli Kayabaş ve oğlu Ümit Kayabaş başta olmak üzere sanat camiasından çok sayıda seveni katıldı. Usta sanatçının cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.