Burası Türkiye: Yeni hafızlar için 'icazet ve taç takma' töreni

Kilis'te İl Müftülüğü'nce hafızlık eğitimini bitiren kadınlar için düzenlenen törende şeriat manzaraları vardı.

Burası Türkiye: Yeni hafızlar için 'icazet ve taç takma' töreni

Kilis’te İl Müftülüğü tarafından hafızlık eğitimini tamamlayan aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 80’i kadın 100 kişiye “icazet ve taç takma töreni” düzenlendi. Milli Eğitim Müdür Yardımcısının da katıldığı törende kadınlara giydirilen kılık ve kıyafetler, şeriat ülkelerindeki uygulamaları aratmadı.

Kilis Müftülüğü, El Risale Derneği ve Suriyeli Alimler Birliğinin organizasyonuyla bir düğün salonunda düzenlenen etkinlik Kuran okunmasıyla başladı.

İl Müftüsü Mahmut Karatepe konuşmasında, Türkiye’nin ‘mağdur ve mazlum toplumların her zaman yanında olduğunu’ iddia etti. Karatepe, Türkiye Diyanet Vakfınca Suriye’deki kamplara iki yıldır 15 bin kişilik yemek ve 100 bin ekmek gönderildiğini sözlerine ekledi.

El Risale Derneği Başkanı Mezin İbrahim de, Türkiye’nin yardıma muhtaçlara ve İslam ümmetine verdiği destekten dolayı minnettar olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından hafız olanlara “icazetname” verildi. Hafızlara çeşitli hediyeler verilmesinin ardından sona eren törene, Kilis Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Polat, Prof. Dr. Mustafa Müslim de katıldı.