Çalışma Bakanı asgari ücretliden 'fedakarlık' bekliyor!

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesi, işçilerden de 'fedakarlık' beklediğini açıkladı.

Çalışma Bakanı asgari ücretliden 'fedakarlık' bekliyor!

Bugün görüşmeleri başlayacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesi açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “İşçi ve işverenden fedakarlık bekliyoruz” dedi.

Patronların istekleri doğrultusunda işçi haklarına yönelik saldırı niteliğindeki pek çok yasa tasarısını kabul eden AKP’nin, mevcut haliyle zaten açlık sınırının dahi altında bulunan asgari ücretliden ‘fedakarlık’ beklemesi tepki çekti.

Sarıeroğlu’nun açıklamaları şöyle: “Asgari ücret çalışma hayatımızın en temel unsurlarımızdan birisi. Asgari ücret, devletin sağlamış olduğu bir güvence. 15 yıldır milli geliri üç kart artıran hükümetimiz asgari ücret konusunda da ciddi bir artış sağladı. İşçi ve işverenden fedakarlık bekliyoruz. Torba yasa ile birlikte asgari ücretli kardeşlerimizin vergi dilimi nedeni ile yaşama riski olan kayıpları gidermiş olduk. Başbakanımız her zaman asgari ücretle ilgili hassasiyetini dile getirmiştir. Ocak ayında belirtilen asgari ücret neyse Aralık ayında da o olacaktır.”

http://gazetemanifesto.com/2017/12/01/emekcilerin-gundemi-asgari-ucret-aclik-sinirina-yaklasilacak-mi/