Reklam
Kategoriler: İç AçıManşet

CHP’den AKP’ye destek, NATO karşıtlarına tepki

Reklam

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Norveç’teki NATO tatbikatında yaşanan ‘fotoğraf’ olayına ilişkin Hükümet’in tepkisini son derece yerinde bulduklarını belirtirken, “Bazı çevrelerin ‘NATO’dan çıkalım, bize NATO gerekmez, AB ile müzakereleri durduralım’ gibi dünyanın her tarafıyla kavgalı bir dil kullanmasını doğru bulmuyoruz.” dedi. Öztürk’ün sözleri CHP’nin emperyalist merkezlerle ilişkilerde iktidardan farkı olmadığını bir kez daha ortaya koydu.

İHA‘ya konuşan Öztürk Yılmaz, “Gerek ülkemizin kurucusu Atatürk’e, gerekse de Sayın Cumhurbaşkanına dönük bu alçak yaklaşımı kınadık ve bunu ne zaman olsa kınarız. Bazı hususlara dikkat çekmek gerekiyor. Acaba birileri Türkiye ile NATO’nun arasını açmak mı istiyor. Özellikle son dönemde S-400 füzeleri tartışılıyor. Böyle bir ortamda bu tür şeylerin gelmesi ilginçtir. Her ne olursa olsun, kim yaparsa yapsın, ne için yaparsa yapsın bu başlı başına kınanacak bir davranıştı ve kınadık. Bundan sonra bazı çevrelerin ‘NATO’dan çıkalım, bize NATO gerekmez, AB ile müzakereleri durduralım’ gibi dünyanın her tarafıyla kavgalı bir dil kullanmasını doğru bulmuyoruz. Türkiye’nin mutlaka ve mutlaka bu olayı ve başka olayları suhuletle ve sağlıklı değerlendirmesi gerekiyor” diye konuştu.

“Hükümetin tepkisi son derece yerindedir”

Norveç’teki NATO tatbikatında yaşanan olay sonrası hükümetin tepkisinin son derece yerinde olduğunu öne süren Yılmaz, “Bunun daha ötesine geçildiği anda bu defa başka şeyler sorgulanacaktır. Bunu yapanın açığa çıkartılması, takip edilmesi, o süreçte Türkiye’nin de yer alması ve ne için yapıldığının anlaşılması önemlidir. Ama bazılarının söylediği gibi hadi NATO’dan çıkalım gibi bir yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Bu tür yaklaşımlar Türkiye’ye zarar veriyor ve Türkiye’yi oyuna getiriyor. Birilerinin gazıyla Türkiye’nin hareket etmesi yanlıştır. Türkiye, bir tehdit varsa, oyun varsa bunu araştırmak elbette sorumluluğumuzdur. Her olaydan çok büyük senaryo yazıp bu olayı böyle çok konteksinden çıkartmak ve farklı bir alana taşımak Türkiye’ye fayda sağlamayabilir. NATO’nun özrü, olması gerekendi. Sorumlu konusunda da gerekli adımın atılması lazım” açıklamasını yaptı.

Bu haber en son değiştirildi 22 Kasım 2017 22:52 22:52

Reklam

Önceki Haberler

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08

Koza Altın gözünü yaylalara dikti

Kürtün ilçesinde bulunan Gölönü Yaylası’na açılacak olan madenden çıkarılan cevher yine aynı il sınırlarında bulunan…

28 Nisan 2024 09:46
Reklam