CHP'den Erdoğan'ın dünürüyle ilgili açıklama: Belli ki otopark değnekçileri ve pavyon fedaileri yetmemiş

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Tayyip Erdoğan'ın dünürünün 'yeni bir darbeye karşı' silahlı bir grup oluşturma çalışmalarına tepki gösterdi.

CHP'den Erdoğan'ın dünürüyle ilgili açıklama: Belli ki otopark değnekçileri ve pavyon fedaileri yetmemiş

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünürü Orhan Uzuner’in “Kardeş Kal Türkiye” adında ‘milis gücü’ oluşturmaya yönelik bir yapı kurduğunun ortaya çıkmasıyla ilgili olarak “Belli ki otopark değnekçileri ve pavyon fedaileri yetmemiş” açıklamasında bulundu.

Altay TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, skandal olaya ilişkin, “Ne hazin bir tablo ki darbeyi eniştesinden öğrenen Cumhurbaşkanı’nın şimdi dünürü üzerinden yeni darbelere karşı tedbir alıyor olması milletin aklıyla alay etmektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu kepazelikle ilgili kamuoyunua rahatlatacak bir açıklama yapmasını bekleriz. Ama belli ki otopark değnekçileri ve pavyon fedaileri Sayın Cumhurbaşkanımız için yeterli gelmemiş olsa gerek ki şimdi de dünür üzerinden bir örgütlenme yapılmak isteniyor. Paralel devlet paralel devlet diye şikayet ederken şimdi bir paralel ordu kuruyor, böyle bir şeyi tavsiye etmem” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı ve HSYK’ya çağrı

Antalya Cumhuriyet Başsavcıvekili Cevdet Kayafoğlu’nun Twitter hesabından Hayır’ oyları kullanacakları PKK’yle eşitlediği paylaşımlarına da dikkat çeken Altay, “Bu çok alçakça, çok adice, çok kirli bir şantajdır. Bu yaptığının hesabını bir gün hukuk önünde vereceksin. Bu adi bir işgüzarlıktır, ucuz bir işgüzarlıktır, adaleti kirleten bir işgüzarlık ve tutumdur. Bir ucuz işgüzarlık ve dalkavukluktur. Adalet Bakanının ve HSYK’nın da raf elması olmadıklarını kamuoyuna göstermeleri lazım. HSYK üyeleri bu konuda yaptırım gücüne sahip tek organdır. HSYK üyelerinin derhal oturdukları makamın gereği olarak bu savcı ile ilgili gereğini yapmalarını da CHP ve kamuoyu beklemektedir.” diye konuştu.