Demirören'den AKP diliyle uyarı: Eski Türkiye'nin hayalini kurmayın

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, kulüp yöneticilerini 'Yeni Türkiye' söylemiyle uyardı.

Demirören'den AKP diliyle uyarı: Eski Türkiye'nin hayalini kurmayın

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve Demirören Holding patronu Yıldırım Demirören, kulüp yöneticilerinin gerginlik yaratacak mesajlar vermemeleri gerektiği konusunda uyarırken, başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP’lilerin dilinden düşürmediği “Yeni Türkiye” söylemine sarıldı.

AKP’nin yayın organlarından A Haber’e konuşan Demirören, kulüp yöneticilerine “Eski Türkiye’yi, yeni Türkiye’de uygulamaya kalkmasınlar. Bunun hayalini kurmasınlar.” diye seslendi.

Demirören’in konuşmasında o bölüm şöyle:

” Sporda Şiddet Yasası, başkanlar, yöneticiler ve medya mensuplarına da uygulanmalı. Sadece taraftara uygulanmamalı. Ne yazık ki özellikle belediye başkanlarımız bir takımın taraftarları gibi davranıyorlar. Belediye başkanları, valilik ve emniyetin şehrin takımından ayrı hareket etmesi lazım. Futbol bir tiyatro. Güvenlik federasyonun işi değil. Hakim ve savcıların, bu yasayı bire bir uygulaması gerekiyor. Yoksa bu olayları her zaman konuşuruz. Biz, hiçbir yere müdahale etmeyiz. Federasyon, kurallarla yönetiliyor. Kurallar da hukuka bağlı. Kurullar hukuka uygun şekilde karar alıyor. Ben, kurulların verdiği kararları sizlerle birlikte öğreniyorum. Atanan hakemleri sizle öğreniyorum. Önceden öğrenmiyorum. Kurallar belli. Ortamı gerecek beyanatlar verirseniz, yönetici olarak ceza alırsınız. Eski Türkiye’yi, yeni Türkiye’de uygulamaya kalkmasınlar. Bunun hayalini kurmasınlar.”