Reklam
Kategoriler: İç Açı

Diyene bakın: Kılıçdaroğlu’nun hayatı yalan

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuşmasında Fethullah Gülen’e seslenerek, “Utanmadan ‘Amerika bana müsaade ederse Türkiye giderim’ dedi. Seni ben çağırdım, gelmedin. Buraya gelince ne olacağını biliyorsun” dedi. Erdoğan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da “Hayatı yalan.Hiçbir zaman doğru konuşmadı bunlar” diyerek hedef aldı.

ATO Congresium’da düzenlenen ’15 Temmuz ve İnsan Hakları’ adlı panelde konuşan Erdoğan, ABD’de bulunan Gülen’e “15 Temmuz, dünya demokrasi tarihinde bir ilktir. Utanmadan, (FETÖ elebaşı) ‘Amerika bana müsaade ederse Türkiye’ye giderim’ diyor. Seni ben daha önce çağırdım, gelseydin. Niye gelmedin? Sende o yürek var mı? Buraya gelince ne olacağını biliyorsun, akıbetini biliyorsun.” diye seslendi.

Erdoğan bizzat katıldığı ve Gülen cemaatinin düzenlendiği Türkçe Olimpiyatları’nın 2012 kapanış töreninde Fethullah Gülen’e “Gurbet hasrettir. Hasret bedeli çok ağırdır, faturası çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz” sözleriyle Türkiye’ye gelme çağrısı yapmıştı.

Tayyip Erdoğan, CHP lideri ve darbe girişimine ilişkin iddiaları için de şöyle söyledi:

15 Temmuz Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi örtülü darbe değil. Kılıçdaroğlu örtülü darbeyi Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinden izledi. Nasıl örtülü darbeyse. Gel VIP’e orada sor, tankların çekildiğini öğren, iş tuttuğu tanklar oradan çekildi, oradan belediye başkanının evine gitti. Neymiş oteller kapalı olduğu için otellerde yer bulamadı beyefendi. Örtülü darbe, kahve, çay birada onlar bir tarafta örtülü darbeyi izliyor. Hayatı yalan! Hayatı yalan! Bunlarda dürüstlük yok. Hiçbir zaman doğru konuşmadı bunlar ve doğru olmadı. Bu Türkiye’nin daha önce gördüğü 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat’tan çok farklı bir darbe girişimiydi.

Bu haber en son değiştirildi 15 Temmuz 2017 16:05 16:05

Reklam

Önceki Haberler

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36

Okullarda şiddet durmuyor: Ortaokul öğrencisi öğretmenini bıçakladı

Elazığ’da sınav esnasında kopya çekerken yakalanan öğrenci, yanında getirdiği bıçakla öğretmenini yaraladı.

14 Mayıs 2024 20:48

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Maden ocağında meydana gelen göçükte kalan iki işçiden biri hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 20:09

Sakarya’da iş cinayeti: Boya varilinin patlaması sonucu bir işçi hayatını kaybetti

Boya varilinin patlaması sonucu yaralanan 3 orman işçisinden biri, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 19:59

İstanbul’da suya zam

İstanbul'da İSKİ'nin teklifi ile suya yüzde 36 ile 53 arasında zam yapıldı. Birinci kademe su…

14 Mayıs 2024 19:52
Reklam