Diyene bakın: Kılıçdaroğlu'nun hayatı yalan

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen'e seslendi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Diyene bakın: Kılıçdaroğlu'nun hayatı yalan

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuşmasında Fethullah Gülen’e seslenerek, “Utanmadan ‘Amerika bana müsaade ederse Türkiye giderim’ dedi. Seni ben çağırdım, gelmedin. Buraya gelince ne olacağını biliyorsun” dedi. Erdoğan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da “Hayatı yalan.Hiçbir zaman doğru konuşmadı bunlar” diyerek hedef aldı.

ATO Congresium’da düzenlenen ’15 Temmuz ve İnsan Hakları’ adlı panelde konuşan Erdoğan, ABD’de bulunan Gülen’e “15 Temmuz, dünya demokrasi tarihinde bir ilktir. Utanmadan, (FETÖ elebaşı) ‘Amerika bana müsaade ederse Türkiye’ye giderim’ diyor. Seni ben daha önce çağırdım, gelseydin. Niye gelmedin? Sende o yürek var mı? Buraya gelince ne olacağını biliyorsun, akıbetini biliyorsun.” diye seslendi.

Erdoğan bizzat katıldığı ve Gülen cemaatinin düzenlendiği Türkçe Olimpiyatları’nın 2012 kapanış töreninde Fethullah Gülen’e “Gurbet hasrettir. Hasret bedeli çok ağırdır, faturası çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz” sözleriyle Türkiye’ye gelme çağrısı yapmıştı.

Tayyip Erdoğan, CHP lideri ve darbe girişimine ilişkin iddiaları için de şöyle söyledi:

15 Temmuz Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi örtülü darbe değil. Kılıçdaroğlu örtülü darbeyi Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinden izledi. Nasıl örtülü darbeyse. Gel VIP’e orada sor, tankların çekildiğini öğren, iş tuttuğu tanklar oradan çekildi, oradan belediye başkanının evine gitti. Neymiş oteller kapalı olduğu için otellerde yer bulamadı beyefendi. Örtülü darbe, kahve, çay birada onlar bir tarafta örtülü darbeyi izliyor. Hayatı yalan! Hayatı yalan! Bunlarda dürüstlük yok. Hiçbir zaman doğru konuşmadı bunlar ve doğru olmadı. Bu Türkiye’nin daha önce gördüğü 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat’tan çok farklı bir darbe girişimiydi.