'Döve döve' başkanlık: İkinci turda dört madde daha kabul edildi

Meclis'te 'başkanlık teklifi' görüşmelerinin ikinci turunun ikinci gününe AKP'li kadın milletvekillerinin saldırısı damga vurdu.

'Döve döve' başkanlık: İkinci turda dört madde daha kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda devam eden anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinin ikinci turunun ikinci gününe AKP’li kadın milletvekillerinin saldırısı damga vururken, oylamalarda teklifin 8, 9, 10 ve 11’inci maddeleri kabul edildi.

Saat 14:00’te toplanan Genel Kurul’da Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu’nda başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmeleri yapılırken, kendisini Meclis kürsüsünde mikrofona kelepçeledi. Nazlıaka’nın 1,5 saat süren eylemi AKP’li kadın milletvekillerinin saldırısıyla sonlandırıldı. Çıkan kavgada TBMM Grup Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Paveyhastaneye kaldırıldı. İki milletvekilini darp eden AKP Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç de tedavi altına alındı. ’10 günlük iş göremez’ raporu aldığı ifade edilen Gökçen Enç, 8. maddenin oylamasına katılmak için TBMM’ye geldi.

İlk kez 340’ın altında

Başkanlık anayasası teklifinin ikinci turunda, 8. maddesi 339 “Evet” oyuyla kabul edildi. Böylece, birinci tur dahil olmak üzere oylamalarda ilk kez bir maddeye 340’ın altında oy çıkmış oldu. Birinci ve ikinci tur görüşmelerde hiçbir madde 340’ın altında oy almamıştı. Teklifin 9. maddesi de 341, 10. madde ise 340, 11. maddesi ise 342 ‘evet’ oyuyla kabul edildi.

http://gazetemanifesto.com/2017/01/19/video-aylin-nazliakanin-kelepce-eylemine-akpli-kadin-vekiller-saldirdi-iste-o-anlar/