Reklam
Kategoriler: İç Açı

Ege’de boğulan kemancı Barış’ın ağabeyi konuştu: Ölenler arasında olduğunu kemanından anladık

Reklam

Mültecilerle birlikte kaçak yollardan Avrupa’ya gitmeye çalışırken Ege’de boğularak hayatını kaybeden genç kemancı Barış Yazgı’nın kardeşi, olaya ilişkin konuştu, Yazgı’nın hikayesini anlattı.

Pazartesi akşamı haberlerde bir botun battığı öğrendikten sonra jandarmayı aradıklarını söyleyen kardeş Suat Yazgı, “Ölenler içerisinde kemanlı birinin olup olmadığını sorduk ‘Evet’ yanıtı alınca barış olduğunu anladık” ifadelerini kullandı.

22 yaşındaki Barış Yazgı, 9 kardeşin en küçüğüydü. Üç yıldır keman çalan Barış, üç ay önce babasını kaybetti. Büyük ağabeyi Belçika’da olan Yazgı, geçen yıl yine kaçak yollardan Belçika’ya gidip 7 ay Belçika’da kaldı. 15 Temmuz’da Türkiye’ye geri dönen Yazgı, geçtiğimiz hafta pazar günü kaçak yollarla tekrar Avrupa’ya gitmek istedi. Ancak Çanakkale’den Midilli’ye giderken batan botta bulunan Yazgı, boğularak can verdi.

“Keman sayesinde öğrendik”

Hürriyet’ten İdris Emen‘in haberine göre, Suat Yazgı, döndükten sonra fikir değiştiren kardeşinin tekrar aynı yolu denediğini söylüyor:

“Oranın yaşam koşullarını burayla karşılaşınca Türkiye’ye geldiğine pişman oldu. Tekrar Belçika’ya gideceğini söyledi. Biz ‘Neden gitmek istiyorsun’ diye sorunca o da, “Keman eğitimi için gideceğim” diyordu. Gitmesine karşı çıkıyorduk. Özellikle annem Barış’ın gitmemesi için bize baskı uyguluyordu. Sürekli, ‘Ben Avrupa’ya gideceğim’ diyordu.”
Ağabey Yazgı, Barış’ı durdurmaya çalıştıklarını ancak başaramadıklarını söylüyor:

“Geçen sefer şansın yaver gitti Avrupa’ya gidebildin. Bu kez aynısı olamaz, dedik. Ancak bizi dinlemedi. Son dönemlerde arada bir birkaç günlüğüne kayboluyordu. Geri geldiğinde Çanakkale’ye gidip şansını denemeye çalıştığını söylüyordu. En son Cumartesi günü ortadan kayboldu. Telefonu kapalıydı. Barış’a ulaşamıyorduk. Pazartesi akşamı haberlerde bir botun battığını öğrendik. Jandarmayı arayıp, ‘Ölenler içerisinde kemanlı biri var mı’ diye sorduk. Onlar da, ‘Keman bulduğumuzu siz nereden biliyorsunuz’ diye cevap verdi. Barış’ın hayatını kaybettiğini keman sayesinde öğrendik. Cenazeyi almak için Çanakkale’ye gittik. Cenazeyi İstanbul’a getirip defnettik. Henüz kemanını bize teslim etmediler.”

Yük gemisi fark etmiş

Suat Yazgı, bot faciası hakkında şunları anlatıyor:

“Öğrendiğim kadarıyla pazar günü 25 kişi botla denize açılıyor. Sahilden 4 kilometre uzaklıkta bot alabora oluyor. Bir yük gemisi cesetleri fark edip sahil güvenliğe haber veriyor. Bazı cesetleri Türkiye bazı cesetleri de Yunanistan tarafı buluyor. 2 Suriyeli de sağ kurtuluyor.”

Bu haber en son değiştirildi 28 Nisan 2017 11:02 11:02

Reklam

Önceki Haberler

Zafer, direnen inşaat işçisinin oldu

İYİ-SEN tarafından yapılan açıklamada "Pazarcık TOKİ şantiyesinde sendikasıyla ilk kez buluşan ve yeni üye olan…

12 Mayıs 2024 21:17

MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile Doha’da görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Doha'da görüşme gerçekleştirdi.

12 Mayıs 2024 20:50

“Ukrayna, ilk F-16’sını önümüzdeki haftalarda alabilir”

Savaş uçaklarının haziran ya da temmuz ayına kadar Ukrayna'ya teslim edilmesi gerektiği belirtilirken, kaynağın jetlerin…

12 Mayıs 2024 17:30

İsrail ordusu, Gazze’de pek çok noktada sivilleri hedef aldı

Basal, "Ne yazık ki, sivil savunma görevlilerinin can güvenliği olmadığı için vatandaşların hayatlarını kurtarmak için…

12 Mayıs 2024 14:27

Açığa alınan emniyet müdüründen ‘rüşvet’ savunması: Menzil’e yardım topluyordum

Emniyet müdürü, idari inceleme sırasında rüşveti "Menzil cemaatine yardım" amacıyla aldığını söyledi.

12 Mayıs 2024 14:16

Erdoğan: ABD ziyaretimiz her iki tarafın programlarının uyumsuzluğu nedeniyle ertelendi

Biden ile planlanan ve ertelenen görüşmeye dair de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “ABD ziyaretimiz her iki…

12 Mayıs 2024 12:26
Reklam