Ensarullah Hareketi: İsrail'in Arabistan ve BAE'yi övmesi, Arap milliyetçiliğinden vazgeçmeleri için yeterlidir

Yemen'de Şii Ensarullah Hareketi'nin sözcüsü, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)  ve Arabistan'ın en az İsrail kadar tehlikeli olduğunu belirtti.

Ensarullah Hareketi: İsrail'in Arabistan ve BAE'yi övmesi, Arap milliyetçiliğinden vazgeçmeleri için yeterlidir

Yemen’de Suudlarla savaş hâlinde olan Şii direnişi gücü Ensarullah Hareketi’nin sözcüsü, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Arabistan’ın en az İsrail kadar tehlikeli olduğunu belirtti.

Tesnim‘in aktardığına göre, İsrail yönetiminin son dönemde Suudi Arabistan ve BAE’yi öven açıklamaları hakkında konuşan Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammet Abdulselam “İsrail’in Arabistan ve BAE’yi övmesi, BAE ve Arabistan’ın Arap milliyetçiliğinden vazgeçmeleri için yeterlidir. Arabistan ve BAE’nin ümmete yönelik tehdidi İslam Ümmetinin düşmanlarıyla aynı düzeydedir. Müdahaleci tarafların bizim füzelerimizle mücadele edebilecek herhangi bir gücü bulunmamaktadır.” açıklamasını yaptı.

İsrail’in eski Savunma Bakanı Moşe Yalon yaptığı geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada; Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Tel-Aviv’e karşı tutumunu övgüyle karşılayarak, bu ülkeleri İsrail’in dostları olarak nitelemişti.