Erdoğan para babası Kuveyt Emiri'ni övdü, Esad'la kıyasladı

Kuveyt'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada katıldığı törende Kuveyt Emiri'ne övgüler dizdi.

Erdoğan para babası Kuveyt Emiri'ni övdü, Esad'la kıyasladı

Yapımı bir Türk firması tarafından üstlenen Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Ana Yolcu Terminali’nin temel atma töreni için Kuveyt’e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, organize edilen temel atma töreninde “ısmarlama” bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Kuveyt Emiri el Sabah’ı kıyaslayan Erdoğan, emperyalizmin ülkesine karşı giriştiği müdahaleye direnen Beşar Esad’ı isim vermeden eleştirirken, para babası Kuveyt Emiri’ni ise öve öve bitiremedi. Erdoğan, Kuveyt Emiri hakkında “vizyoner” ve “halkın hizmetkarı” gibi gerçeklikle hiçbir bağı olmayan sıfatlar kullandı.

Özel hayatı ve aşırı harcamalarıyla kendisinden sürekli olarak bahsettiren Kuveyt Emiri el Sabah hakkında Erdoğan şunları söyledi:

“Bu güzel ülkenin daha bayındır hale geldiğini, daha da geliştiğini müşahade ediyoruz. Hiç şüphesiz Kuveyt’in her alanda sergilediği bu ilerlemenin mimarı kıymetli kardeşim Emir hazretleri Şeyh Sabah’tır. Emir hazretlerinin örnek liderliği Kuveyt halkı ve bölgemiz için bir şanstır. Halkının refahına, mutluluğuna, taleplerine sırtını dönerek sadece kendi çıkarlarını düşünen yöneticilerin ülkelerini ne hale soktuklarını Suriye’de gördük. Biz, dost ve kardeş ülkelerin başında halkına zulmeden değil, halkına hizmet eden yöneticiler bulunsun istiyoruz. Gönül dünyamızın ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz ülkelerin, zalimler tarafından yıkılışına değil, dirayetli ve adaletli liderler tarafından imarına şahitlik etmek istiyoruz. Bu bakımdan kardeşim Emir hazretleri el Sabah’ın Kuveyt’te sergilediği bilgeliğe, liderliğe, vizyonerliğe çok büyük önem veriyoruz. Bölgemizde böyle liderler var olduğu müddetçe hep birlikte geleceğe daha da umutla bakabiliriz.”