Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan’a sadakatta son seviye: İması yeter

Reklam

AKP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, istifa kararı vermesi için partisinin lideri Tayyip Erdoğan’ın bunu kendisine “ima” etmesinin yeterli olduğunu söyledi.

İstifasını geciktiren diğer AKP’li belediye başkanlarından farklı olarak “Bırakın istifa etmemin istenmesini filan imasını yapsa dahi sayın genel başkanım, bir saniye dahi düşünmem ve istifa ederim” diyen Türel, “Beni halkın hizmeti için halkın tercihine sunan Sayın Cumhurbaşkanı’mdır” diye konuşarak, ‘Erdoğan’a sadakat testi’nden geçti.

Habertürk’ten Sevilay Yılman‘a konuşan Türel, istifasının istendiğine yönelik iddialarla ilgili soruyu yanıtlarken şu ifadeleri kullandı: “Tesadüf işte… İstifaları istenen belediye başkanlarının Ankara’da görüşmelere çağrıldığı günlerden bir gün ben de çağrıldım ama tamamen alakasız bir konuyla alakalı. Yerel yönetimler yasasıyla ilgili bir hazırlık var Meclis’te. Benden de görüş almak istediler. Sırf onun için gittim Ankara’ya ama tabii bu gidişim o debdebeli döneme geldiği için çok farklı yorumlandı. Yani ortada dolanan hiçbir iddia doğru değil!”

Türel sözlerine şöyle devam etti: “Bırakın istifa etmemin istenmesini filan… İmasını yapsa dahi sayın genel başkanım, bir saniye dahi düşünmem ve istifa ederim! Çünkü beni halkın hizmeti için halkın tercihine sunan Sayın Cumhurbaşkanı’mdır. Dolayısıyla geri de almak istemesi gayet doğaldır. Bir de şu realitenin altını çizmek istiyorum: Sayın Cumhurbaşkanı aday gösterirken iyi, demokrat oluyor ama başarısızlık veya performans düşüklüğü gördüğü için istifa istiyor diye ‘Demokrasiye aykırı’ demek çok hakkaniyetli bir yaklaşım değil!”

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam