Reklam
Kategoriler: İç Açı

“Erdoğan’a suikast” davasının 3. duruşması bugün

Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi suçlaması ile ilgili ve 2 polisin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin 3’ü firari, 44’ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın 3. duruşması bugün başlıyor.

Mahkeme heyeti, davanın ikinci duruşmasında tanıkların tamamının dinlenmemesi ve delillerin tamamen toplanmaması gibi gerekçelerle sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

Üçüncü duruşma için, İzmir Çiğli 2. Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan hard disk içerisinde gönderilen görüntü kayıtlarının fotoğraf karesi şeklinde mahkemeye gönderilmesi istenmişti. Üçüncü duruşmada ayrıca Adli Tıp Kurumu Muğla Şube Müdürlüğü’nde görevli adli tıp uzmanı Çetin Seçkin’i bilirkişi olarak dinleyecek.

Marmaris’e gelen Özel Kuvvetler biriminin komutanı eski Binbaşı Şükrü Seymen’e dağıtıldığı belirtilen açık hatlara ait numaraların 14-15-16/07/2016 tarihlerinde birbirleri ile ve bu açık hatlarla görüşme kayıtlarının bulunup bulunmadığının tespiti yapılacak.

Keşif kararı verilecek

Cumhurbaşkanı’na suikast girişimi davasının üçüncü duruşmasında ayrıca olay yeri keşif yapılması ile ilgili karar da çıkacak. İkinci duruşmanın ara kararında keşif ile ilgili mahkeme tarafından alınan kararda olay mahallinde keşif yapılmasının gerekip gerekmediği eksikliklerin tamamlanmasından sonra karar verileceği belirtilmişti.

Şüpheliler hakkındaki suçlamalar

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada davanın bir numaralı şüphelisi olarak FETÖ lideri Fethullah Gülen yer alıyor. Şüpheliler hakkında, Cumhurbaşkanı’na suikast, Anayasayı ihlal, yasama organına karşı suç, hükümete karşı suç, silâhlı terör örgütü yöneticisi olma, kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs etme, kasten öldürmeye teşebbüs, zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama, zincirleme şekilde silahla tehdit, Cumhurbaşkanı’na hakaret, zincirleme şekilde kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret, kamu malına zarar verme, mala zarar verme, nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali ve nitelikli yağma suçlarından yargılanıyorlar.

Bu haber en son değiştirildi 14 Temmuz 2017 00:25 00:25

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam