Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan’dan aynı nakarat: ‘Hayır’ demek bölücü örgüte destek olmaktır

Reklam

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gündemdeki konulara ve başkanlık referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP’nin yayın organları olan A Haber ile ATV’nin ortak yayınında konuşan Erdoğan, başkanlık teklifinin maddelerini bir kez daha anlatmaya çalıştığı programda yine daha çok 16 Nisan’da ‘Hayır’ diyenleri hedef aldı, “Bölücü terör örgütüne destek olmak”la itham etti. Erdoğan teklifle ilgili olarak yapılan ‘tek adam’ eleştirilerini de CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yüklenerek “Ya tek adam varsa bu ülkede bu sensin ya. 7 seçim kaybettin hala işin başındasın.” diyerek cevapladı.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

“Yargıyı çok daha güçlü yapıyoruz”

“Burda ilk madde yargının bağımsızlığı mevcut durumda var. Biz buna tarafsızlığı da ekleyerek çok daha güçlü hale getiriyoruz. İkincisi milletvekili sayısının 600’e çıkarılması var. Kılıçdaroğlu bunu eleştiriyor. 450 bile yeter diyor. Bunu eleştirmek isterim. Özellikle hem nüfusumuzun artışıyla temsilde adaleti getirelim istedik. Bununla da gerek hükümet gerek MHP yetkilileri yaptıkları çalışmada AB’de durumun nasıl olduğunu gözden geçirdiler. Bizde yapılan çalışmada üzerinde durulan en önemli konu şu; Türkiye’de bununla ilgili olarak 103.000 seçmen bir vekil düşüyor. Almanya’ya falan baktığımız zaman bu sayının daha düşük olduğunu görüyoruz. Bu durumda 600 vekile çok demek dünyayı takip etmemenin bir göstergesidir. Biz artık bunları aşalım dedik.”

“Gençlerimize çok ayıp oluyor”

“Milletvekili seçilme yaşının 25’ten 18’e indirilmesi olayıdır. Burada geçlerimize çok büyük hakaretler edildi. Çok ayıp oluyor. 18 yaş olayı sadece benim ülkem erkekleri için geçerli değil ki. Kızlarımız için de geçerli. kaldı ki parlamentoda görev yapmak askerlikten daha aşağı değil. Şu anda 18-25 yaş arası 7 milyon genç var ülkemizde. Kalite sürekli yükseliyor. Bu kaliteyi yok sayamayız. Gözden kaçırdıkları şu. İki yıl sonra emekli olmuyor. Milleti aldatma. 65 yaşı beklemek zorunda. 65’ine geldiği zaman emekli olduğunda ondan sonra vekil sıfatıyla emekli olma hakkı kazanacaktır. Biz gençliğe ufuk veriyoruz. Gençlik kendisine verilen değeri görüyor. Bir de eşitleme yapılıyor. Seçme ve seçilme yaşı 18. Bundan daha güzel ne olabilir? Bu gençliğimizin önünün açılmasıdır ve ben gençlerime güveniyorum. Bunu 15 Temmuz’da gördük.”

“Anayasa düzenlemesi tabii ki farklı ve zor olacak”

“Şimdi cumhurbaşkanlığı seçimi ile meclis seçimi 5 yılda bir yapılacak. Bu zat (Kılıçdaroğlu) ne diyor? ‘Meclisin yetkisi kalmayacak’ diyor. Böyle bir şey yok ya. Cumhurbaşkanı eğer seçimlerin yenilenmesi talebinde bulunursa cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de yenilenmesi gerekecektir. Bu bir fesih değildir. Bunun oranı 5’te 3. Meclis bu orana ulaştığı takdirde seçimler yenilenir. Anayasa düzenlemesi tabii ki farklı ve zor olacak . Bu çocuk oyuncağı değil. Şimdi seçim 5 yılda bir yapılıyor. Seçim günü geldiğinde 100 bin kişi ile halk aday gösterebilir. vatandaşın bu hakkı yoktu. Artık var. Sadece partilerin tasarrufunda olmayacak. Zaten 5 yılda bir olacağı için her şey yerli yerinde olacak.”

“Güvenoyu hep iktidarları tehdit etmiştir”

“Güvenoyu hep iktidarları tehdit etmiştir. Şimdi böyle bir şey olmayacak. Çok daha rahat yürüyebilecekler. Güvenoyu oylamasını beş yılda bir halk yapacak. Bu yürüyen bir sistemi yavaşlatmaktır. Gen sorularla bunalan hükümet artık sabahlara kadar o kanunu çıkarmak için çalışıyor. Neden dolayı? İşte bu gensorularla kaybedilen zamanı telefi etmek için. Ama artık bunlardan kurtuluyoruz.”

“Hollanda’daki beyefendi diyor ki…”

“Hollanda’daki beyefendi diyor ki bu ülkenin patronu biziz diyor. Bunlar demokrasiyi anlayamamış. Ben patron değilim. Benim ülkemin patronu millettir. Biz millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.”

“Yatıp kalkıp tek adam da tek adam”

“Başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı birleştiriliyor. Sadece cumhurbaşkanı olacak. Ve bir ve ya iki tane yardımcısı olacak. Bunlar da dışarıdan gelecek. Kılıçdaroğlu dersini çalışmamış. Yönetimde çok başlılık çok tehlikelidir. Bu kalkacak. Bu dinlediğimiz tablo ana muhalafet partisi başkanının ağzından duymayı arzu ettiğimiz bir şey değildi. Yatıp kalkıp tek adam da tek adam. Hep burdan girdiler. Ya tek adam varsa bu ülkede bu sensin ya. 7 seçim kaybettin hala işin başındasın. Ama millete gittin mi bir şey yapamıyor. Batı’da 2 seçim kaybeden partinin başında durmuyor ya. Böyle liderler tanıdım, ama bu kişiyi anlamak mümkün değil. ”

“‘Hayır’ demek bölücü terör örgütüne destek vermektir”

“Ana muhalefetin başındaki zat Alman devlet televizyonuyla birlikte çalışıyor. Bölücü terör örgütüyle de birlikte çalışıyorlar. Örgüt liderinin posterlerinin olduğu organizasyonlar yapılıyor. Berlin’in ortasında çadır kuruyorlar. Orada para topluyorlar. Oralardaki Türk işadamlarını haraca bağlamışlar. “Sen Kürtsün, o zaman gereken desteği vereceksin” diyorlar. Hayır demek bölücü terör örgütüne destek vermektir. Kandil ne diyor? Hayır diyor. Hayır demek, bunlarla beraber aynı istikamette yürümek demektir. Evet kampanyasını sürdürenlerin derdi, bu ülkeyi kalkındırmaktır.”

Bu haber en son değiştirildi 14 Mart 2017 14:12 14:12

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam