Erdoğan'ın destekçisi 'Müslüman Alimler Birliği' terör listesine alındı

Katar'a abluka uygulayan üç körfez ülkesi ile Mısır, Dünya Müslüman Alimler Birliği ile 11 kişiyi "terör listesine" dahil etti.

Erdoğan'ın destekçisi 'Müslüman Alimler Birliği' terör listesine alındı

Müslüman Kardeşler örgütünün önde gelen isimlerinden Yusuf El Karadavi’nin başkanlığını yürüttüğü Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Dünya İslam Konseyi ile 11 kişinin, Katar’a abluka uygulayan ülkeler tarafından “terör listesine” alındığı bildirildi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır tarafından yapılan ve bu ülkelerin haber ajanslarında yayımlanan ortak yazılı açıklamada, Yusuf el-Karadavi’nin başkanlık ettiği Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Katar merkezli Dünya İslam Konseyi ile 11 kişinin “terör listesine” dahil edildiği duyuruldu.

Karadavi AKP ve Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla da biliniyor.  Örgütün “manevi” lideri konumundaki Karadavi,  geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen “Teşekkürler Türkiye” buluşmasında yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin İslam’ı savunmadaki rolü büyüktür. Erdoğan Müslümanların ve İslam’ın umududur. ” ifadelerini kullanmıştı. Karadavi henüz 2 hafta önce de İBB’nin yeni başkanı Mevlüt Uysal’la görüşmüştü.

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar