Reklam
Kategoriler: İç Açı

FETÖ davasında tahliyeler

Reklam

Mersin’de darbe girişimine ilişkin, aralarında Fethullah Gülen ile tutuklu eski Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve 3’üncü sınıf emniyet müdürü Hasan Basri Dağdelen’in de bulunduğu, çoğunluğu rütbeli askerlerden oluşan 29 sanığın yargılandığı davada 3 tahliye kararı çıktı.

7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dördüncü oturumunda tutuklu sanıklardan Akdeniz İlçe Emniyet Müdür eski Yardımcısı Selahattin Akçay, Demirhan’ın koruma aracı şoförlüğünü yapan eski uzman çavuş Seyhan Açar, eski başkomiser Süleyman Akçin, eski emniyet müdürü Yaşar Şimşek ve eski deniz yüzbaşı Tuncay Kabukcı savunma yaptı. Sanıklar, haklarındaki iddiaları reddederek tahliyelerini istedi.

Savcı tahliyeye ilişkin mütalaasında, sanıkların üzerlerine atılan suçların mahiyeti, söz konusu suçları işlediklerine yönelik kuvvetli delillerin varlıklarını gösteren somut bulguların olması, sanıkların ve müştekilerin anlatımlarında kuvvetli suç olgularının varlığını koruması, tutuklama kararı ve gerekçelerinde değişiklik bulunmaması, verilmesi muhtemel ceza karşısında tutuklama tedbirlerinin ölçülü, adli kontrol tedbrilerinin ise yetersiz kalacağı gerekçesi ile sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesini talep etti. Ardından sanık avukatları, savcının mütaalasını kabul etmeyip, karşı savunma yaptı. Özellikle delil yetersizliğine vurgu yapan avukatlar, müvekkillerinin tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından kararını açıkladı. Heyet, tutuklu sanıklar polis memuru Mustafa Gezginci, telsiz ve güvenlik kameraları operatörü uzman çavuş Mehmet Şimşek ve Demirhan’ın emir subaylığını yapan eski uzman çavuş Ahmet Tufan Özbar hakkında tahliye kararı verdi. Tahliye edilen sanıklara yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Dava, tutuksuz yargılanan sanıklar kurmay başkanı Albay Tayfun Ergi ile deniz binbaşı Mehmet Emin Ceylan’ın dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 12 Ekim’e ertelendi. Öte yandan Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda da keşif yapılacağı bildirildi.

Bu haber en son değiştirildi 25 Haziran 2017 15:53 15:53

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam