HAYIR gazetesi çıktı!

Başkanlığa Hayır Komiteleri'nin yayını HAYIR gazetesi çıktı.

HAYIR gazetesi çıktı!

Başkanlık Anayasası teklifinin geçtiğimiz Cuma gecesi Meclis’ten geçmesi ile birlikte ülkede Başkanlık gündemi iyice ısınmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylanması beklenen Anayasa paketinin Mart sonu ya da Nisan başında referanduma gitmesi bekleniyor.

Başkanlık hayallerine ve diktatörlük rejimine karşı geçtiğimiz hafta Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından çağrısı yapılan Başkanlığa Hayır Komiteleri ülkenin tüm il ve ilçelerinde kurulmaya başlanırken, referandumda komitelerin yayını olacak “HAYIR gazetesinin” ilk sayısı da çıktı.

“Köprüden önce son çıkış”

İlk sayısı mahallelerde, meydanlarda, iş yerlerinde, kahvehanelerde ve okullarda çok yaygın bir şekilde dağıtılmaya gazete “Köprüden önce son çıkış” başlığını taşıyor.

Gazetede “Başkanlığa Hayır Komiteleri” ile ilgili şu ifadeler yer alıyor:

“Ülkemiz başkanlık adıyla tek adam yönetimine doğru götürülüyor. Bunun anlamı açıktır: Yapılmak istenen bir rejim değişikliği ve diktatörlüğe geçiştir. Bu sürecin durdurulması TBMM’de mümkün değildir.

 

İş başa düşmüştür. Halkımız, ülkemizi diktatörlüğe götüren bu sürece dur demelidir. Diktatörlük girişimine karşı yapılacak iş bellidir: Ancak örgütlü olursak bu girişimi durdurabiliriz. Halkımız yaşamın her alanında meşru örgütlenme hakkını kullanmalıdır.

Diktatörlük girişimine karşı yapılacak iş basittir: Mahallemizde, iş yerimizde, okulumuzda, sokağımızda, apartmanımızda, akrabalarımız arasında, sosyal medyada yani yaşamın bütün alanlarında başkanlığa karşı yan yana gelinmeli, Başkanlığa Hayır Komiteleri kurulmalıdır. Kaybedecek zaman yoktur. Ülkemizin kaderi bugün tek tek bütün yurttaşlarımızın elindedir. Mart sonu ya da Nisan başında planlanan referandum, köprüden önce son çıkıştır.”

Farklı kesimlere çağrı yapılıyor

Yine gazetede halkın farklı kesimlerinin “Başkanlığa Hayır Komiteleri”nde örgütlenmesi gerektiği vurgusu da yer alıyor. Yapılan çağrıda yazılanlar şu şekilde:

“Bir yerden işe başlamak ve taşın altına elimiz koymak durumundayız.

Başkanlığa Hayır diyerek bugüne kadar başımıza örülen çoraplardan kurtulmamız gerektiği ise ertelenemez bir görev haline gelmiştir. Bunun için “Başkanlığa Hayır Komiteleri”ni kurmak ve örgütlenmek için kolları sıvamaya var mıyız?

İşçi arkadaş,

Sömürü çarklarını bu sefer tersine ve kendi çıkarlarımız için döndürelim. İş yerimizde, fabrikamızda, atölyede, şantiyelerde, sanayi bölgelerinde sınıf kardeşlerimiz ile “Başkanlığa Hayır Komiteleri”ni örgütleyelim. Kaderimizi elimize alalım…

Üniversite, lise öğrencisi kardeş,

Emekçi halka karşı sorumluluğumuzu yerine getirelim. Üniversitelerde, liselerde “Başkanlığa Hayır Komiteleri”nin sesini yükseltelim. Bu ülkenin aydınlık geleceğini sizler kuracaksınız.

Ev kadınları,

Kadının yeri evi, görevi ise çocuk doğurmaktır diyen gericilere inat mahallemizde, apartmanımızdan başlayarak “Başkanlığa Hayır” örgütlenmesine başlayalım. Bugün adım atmazsak yarının geç olacağını unutmayalım.

Beyaz yakalı emekçiler,

Plazalarda, büyük iş kulelerinde, çağrı merkezlerinde “Başkanlığa Hayır” sözünün büyümesi gerekmiyor mu? Susarsak karanlığın daha fazla üzerimize geleceğinin, gerici bir düzenin fabrika ile plaza arasında bir ayrım gözetmediğinin farkına varalım. Gün bu gündür.

Emekli yurttaşlar,

Yıllarca çalışıp, üç kuruş emekli maaşı ile yaşamın dışında itilenler Başkanlık sistemi ile gelecekte daha fazla yok sayılacaktır. O yüzden verdiğimiz emeklerin karşılığını alacağımız bir düzen için “Başkanlığa Hayır Komiteleri”ni örgütlemeye başlayalım. Eski iş arkadaşlarımız, akrabalarımız, mahalledeki dostlarımız ile yapabileceğimiz çok şey var…”