İngiltere'de konser alanında patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İngiltere'nin Manchester şehrinde bir konser sırasında patlama meydana geldi. İ

İngiltere'de konser alanında patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İngiltere’nin kuzey şehri Manchester’daki konser alanı Arena’da patlama yaşandı. Manchester polisi, olayda en az 22 kişinin öldüğünü, 50 kişinin yaralandığını duyurdu.

Manchester polisi, yerel saatle 22.30’da yaşanan olayın ‘terör saldırısı’ olarak değerlendirdiğini belirtti. İngiltere Başbakanı Theresa May de olay için ‘dehşet verici bir terör saldırısı’ ifadesini kullandı.

Manchester polisi acil durum ekipleri ve çok sayıda ambülans bölgeye intikal etti. Patlama sonrası ‘bölgeden uzak durulması’ uyarısında bulunuldu. ABD’li Ariana Grande’nin konseri sırasında alanda bulunan görgü tanıkları patlamanın konser bittikten sonra yaşandığını söyledi. Konser alanı 20 bin kişilik kapasiteye sahip ancak olay anı Arena’da kaç kişinin bulunduğu henüz bilinmiyor.

BBC’ye konuşan görgü tanığı Andy, ’30 kişinin hareketsiz bedenini gördüğünü’ ifade etti. Yaşananları ‘Savaş filmi sahnesine’ benzeten Andy, patlamanın etkisiyle yere düştüğünü söyledi ve “Ayağa kalktığımda etrafa baktım, her yerde cansız bedenler vardı. 20-30 tane gördüm sanırım. Ölü olduklarını söyleyemem ama ölü gibiydiler” dedi.

Kızıyla konsere giden bir diğer görgü tanığı da, “Ariana, ‘Güle güle Manchester! dedi, ışıklar kapandı ve iki büyük patlama sesi geldi. Asansöre binip çıkışa doğru gidiyorduk. Kapılar açıldığında yerde kan gördüm, iki kişi yaralı yatıyordu. Yüzlerinde kan vardı” diye konuştu.

Başbakan May’dan açıklama

İngiltere Başbakanı Muhafazakâr Parti lideri Theresa May yazılı açıklamasında, olayın ‘dehşet verici bir terör saldırısı olarak değerlendirildiğini’ söyledi ve “Düşüncelerimiz olayın kurbanları ve aileleriyle” mesajı verdi.

Press Association haber ajansına konuşan Muhafazakâr Parti’den bir yetkili, Başbakan May’in, 8 Haziran’da yapılacak genel seçim için düzenlenecek kampanyalarını askıya aldıklarını duyurdu.