İşçi düşmanı TÜPRAŞ kârını bir senede 11 kat arttırdı

TÜPRAŞ'ta işçiler toplu sözleşme sürecinde patronun dayatmalarına karşı eylemlerini sürdürürken, şirketten devasa kâr açıklaması geldi.

İşçi düşmanı TÜPRAŞ kârını bir senede 11 kat arttırdı

Türkiye’nin tek rafineri şirketi olan ve Koç Grubu’na ait Tüpraş’ta işçiler toplu sözleşme sürecinde patronun dayatmalarına karşı eylemlerini sürdürürken, şirketten devasa kâr açıklaması geldi.

Toplu sözleşme sürecinde patronlarının dayatmaları kabul etmeyen işçiler, şirketin bir çok ildeki fabrikasında sık üretimi durdurarak taleplerini dile getirirken, Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.’nin (TÜPRAŞ) ilk çeyrek net kârı, “kapasite kullanımındaki artışa bağlı olarak geçen yılın aynı dönemine göre 11 kat arttı.

TÜPRAŞ’tan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamaya göre, şirketin geçen yılın ilk çeyreğinde 78.9 milyon lira olan net kârı, bu yılın aynı döneminde 868.8 milyon liraya yükseldi.

Açıklamaya göre, ilk üç ayda kapasite kullanımı geçen yıl aynı dönemdeki yüzde 99.7’den yüzde 106.4 düzeyine çıkan TÜPRAŞ’ın ilk çeyrek gelirleri de aynı dönemde yüzde 100 artışla 12.37 milyar liraya yükseldi.