İşçileri yakından ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinin başlangıç tarihi belli oldu

Bütün Türkiye işçi sınıfını yakından ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağı tarih açıklandı

İşçileri yakından ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinin başlangıç tarihi belli oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018 yılı için asgari ücreti belirlemek amacıyla Aralık ayının ilk haftasında toplanacak.

Bütün Türkiye işçi sınıfını yakından ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun, 2018 yılının asgari ücretlerini ve üzerinden alınacak vergi oranlarını belirlemek için Aralık ayının ilk haftasında toplanacağı açıklandı.

İşçi, patron ve hükümet temsilcilerin oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlık edecek. Patronların tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edecekken, işçi sınıfının tarafını ise en fazla üyeye sahip olduğu gerekçesiyle sarı sendika Türk-İş temsil edecek.

“Körler sağırlar birbirini ağırlar” havasında geçmesi beklenen Komisyon görüşmelerinde, sarı sendika Türk-İş, yıl sonu enflasyon oranı ile bir işçinin net yaşam maliyetini ortaya koyacak.

Bakanlar tarafından Avrupa Birliği ülkelerinden daha hızlı büyüme oranlarına sahip olduğu iddia edilen ülkemizde hali hazırda asgari ücret bin 404 lira, Eylül ayında ise 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ise 4 bin 913 lira olduğu biliniyor.