Muğla’nın Fethiye ilçesinde ‘İslami Otel’ konseptiyle hizmet veren 4 yıldızlı otele internet ve telefonla rezervasyon yaptıran 5 aile, aynı odanın birden fazla kişiye satılması nedeniyle kapıda kaldı.
Ölüdeniz Mahallesi’nde muhafazakar tatilcilere hizmet veren 200 odalı otele internet ve telefonla rezervasyon yaptıran 5 aile; Uşak, Sivas, Bursa ve Ankara’dan bu sabah otomobilleriyle tatile geldi. Konaklama ücretlerinin bir kısmını önceden ödeyen aileler, odalarına yerleşmek için geldikleri otelin girişinde ‘Boş odamız yok’ yanıtı aldı.
Çalışanlar eylemde
Mağdur olan tatilciler çocuklarıyla birlikte 40 dereceye yaklaşan sıcakta otelin önünde beklemeye başladı. Bu sırada 15 otel çalışanının 2 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle otel önüne gelip iş bırakma eylemi yapması, tatilcileri çileden çıkardı.
Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı’nı arayan tatilcilerin dolandırıldıklarını belirtmesi üzerine, otel önüne gelen jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı. Jandarma gerginlik yaşayan tatilcilerle otelin güvenlik görevlilerini sakinleştirmeye çalıştı. İş bırakan otel çalışanları ise ücretlerinin ödenmesini istedi.
“Sözde İslami otel”
Bursa’dan eşi ve 2 çocuğuyla otele gelen makine mühendisi 41 yaşındaki Gürkan Çekiç, otel ücretinin 500 lirasını rezervasyon sırasında ödediğini söyledi. Otele yerleşmek için geldiklerinde ‘Boş oda yok’ yanıtı aldıklarını anlatan Çekiç, dolandırıldıklarını savundu. Otelin çeşitli gerekçelerle kendilerini içeri almadığını anlatan Çekiç, “Bize rezervasyonu nereden yaptırdığımızı sordular. Ben otelin resmi internet sitesi üzerinden rezervasyon yaptırdım. Telefonla gerekli teyitleri de yaptık. Burada organize sistemli bir dolandırıcılık var. Sözde İslami otel” dedi.
Uşak’tan eşi ve 2 çocuğuyla tatile geldiklerini belirten öğretim görevlisi 41 yaşındaki Selçuk Sert, geçen 18 Nisan’da rezervasyon yaptırdığını ve 3 bin liraya yakın ücret ödediğini kaydetti. Geri ödemeye ilişkin bilgi verilmediğini ve otel önünde bekletildiklerini aktaran Sert, “Sıcakta eşim ve çocuğumla birlikte otel önünde bekliyorum. Rezil olduk. Herhangi bir açıklama yapan da yok. Mağdur olduk” diye konuştu.
2 aydır maaşlarını alamadıklarını öne süren otelin aşçısı 40 yaşındaki Mine Sarıhan ise otelin tamamen dolu olduğunu ancak ücretlerinin ödenmediğini anlattı. 20 kat görevlisinin iş bırakarak otele gelmediğini belirten Sarıhan, “Şu an 15 çalışan iş bırakma eylemi yapıyoruz. Emeğimizi alın terimizi boşa harcadık. Hiçbir personel maaşını alamadı. Ancak bazıları çalışmaya devam ediyor. Bize katılmak istemediler. Bizim amacımız otele zarar vermek değil. Ancak otel işletmecileri de bize zarar vermesinler. Maaşlarımızı istiyoruz” dedi.
Çalışanların yasal haklarını aramak için otele gelen Avukat Hayel Özenç ise şunları söyledi: “Otelde çok büyük sıkıntılar var. Çalışanların maaşlarının ödenmesi için görüşmeye geldim. Ancak orda da satılıp, kapıda bırakılan tatilcilerle karşılaştım. Bir yetkili ile çalışanlar için görüşmeye çalıştım. Ancak ‘Para falan ödenmeyecek’ yanıtını aldık. Yasal tüm başvuruları yapacağız. İşçilerimizi mağdur etmeyeceğiz”
Bu haber en son değiştirildi 27 Temmuz 2017 15:21 15:21
YÖK üniversitelere bir yazı göndererek ders boykotu çağrısında bulunan akademisyen, idari eleman ve öğrenciler hakkında…
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin olağanüstü kurultayını hedef alarak, "Hukuki değilse bile ahlaki ve…
Leninizm’i “soteye yatmak”la eleştirip HDP ve CHP arasında salınmanın siyaset teorisini ve stratejisini ortaya koyarak…
DEM Parti Milletvekili Sevilay Çelenk, TRT'nin boykotu desteklemiş olan oyuncuları işten çıkarmasını Meclis'e taşıdı. Çelenk,…
AKP'nin kurmak istediği istibdat rejimine karşı protestolara katıldıkları için tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için sıra…
İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) verilerine göre, İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti Mart…