İsrail'den ABD saldırısına "tam destek" açıklaması!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin Suriye'ye ait askeri hava üssünü vurmasına "tam destek" verdiklerini bildirdi.

İsrail'den ABD saldırısına

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’ye ait askeri hava üssünü vurma kararına “tam destek” verdiklerini bildirdi.

Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada, “Başkan Trump kimyasal silahların kullanılması ve yayılmasını tolere etmeyeceği yönünde hem söz hem eylem olarak güçlü ve net bir mesaj gönderdi. İsrail, Başkan Trump’ın bu kararına tam destek vermekte ve Esad rejiminin korkunç eylemlerine karşı verilen bu kararlılık mesajının sadece Şam’da değil, aynı zamanda Tahran’da, Pyongyang’da ve diğer yerlerde de yankılanmasını ümit etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Bir ‘tam destek’ de Suudi Arabistan’dan

Suudi Arabistan da ABD’nin saldırısına desteğini açıklayan ilk ülkeler arasında yer aldı. Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA tarafından yayınlanan açıklamada Riyad’ın ABD’nin adımına ‘tam destek’ verdiği ifade edildi.

Trump’ın hamlesini ‘cesur bir karar’ olarak niteleyen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Dışişleri bakanlığında yetkili bir kaynak, Suudi Arabistan Krallığı’nın ABD’nin rejimin masum sivillere düzenlediği kimyasal silah saldırısına karşılık olarak Suriye’deki askeri hedeflere yönelik operasyonuna tam desteğini ifade etti.”

Fransa ve İngiltere’den de destek açıklamaları

Fransa ve İngiltere’den de ABD’nin hukuksuz hava saldırısına destek açıklamaları geldi.

İngiltere Hükümet Sözcüsü, Londra’nın Humus’taki hava üssüne yönelik Amerikan füze saldırısına tam destek verdiğini açıkladı. Sözcü, “İngiltere hükümeti, rejim tarafından düzenlenen barbarca kimyasal silah saldırısına uygun karşılık olduğunu düşündüğümüz ve başka saldırıları caydırıcı amaçlı olan ABD’nin hamlesine tam destek veriyor” dedi.