Reklam
Kategoriler: Kültür Sanat

Kastamonu Üniversitesi, Rıfat Ilgaz kararından geri adım attı!

Reklam

Kastamonu Üniversitesi Senatosu, daha önce aldığı Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksek Okulu’nun adını Cide Meslek Yüksek Okulu olarak değiştirme kararından geri adım attı.

Rıfat Ilgaz’ın kurucusu olduğu Çınar Yayınları, konuyla ilgili bir açıklama yayımlayarak, Rıfat Ilgaz’a sahip çıkan okurlarına teşekkür etti.

“Rıfat Ilgaz’ın ismi Türk halkının gönlüne yazılmıştır”

Çınar Yayınları, şu mesajı yayımladı:

“Rıfat Ilgaz’ın ismi Türk halkının gönlüne yazılmıştır. Kastamonu Üniversitesi Senatosu, anlaşılması mümkün olmayan bir karara ‘oy birliğiyle’ imza atarak, Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksek Okulu’nun adını Cide Meslek Yüksek Okulu olarak değiştirmeye niyetlendi. Oluşan büyük tepki üzerine Senato bu kararından şimdilik vazgeçti.”

“Edebiyatın en önemli isimlerinden biridir”

Açıklamada şöyle devam edildi: “Rıfat Ilgaz, Türk edebiyatının en önemli isimlerinden biridir. Çınar Yayınları olarak bu toprakların yetiştirdiği bu büyük yazarın adının üniversitede yaşayacak olmasını sevindirici buluyoruz. Hababam Sınıfı, Karartma Geceleri, Sarı Yazma, Halime Kaptan, Yıldız Karayel gibi onlarca unutulmaz esere imza atan Rıfat Ilgaz, Türk halkının gönlünde yer etmiş bir yazar.”

“Nâzım Hikmet, Yaşar Kemal, Sabahattin Ali ve Orhan Kemal gibi önemli yazarlarımızla birlikte Anadolu insanının aydınlanmasına büyük katkı sağlamış bir aydındır. Bunu, Kastamonu Üniversitesi Senatosu’na geri adım attıran tepkilerden de anlıyoruz. Rıfat Ilgaz’ın ismi Türk halkının gönlüne yazılmıştır. Onun adını üniversiteden silmeye çalışanlar da bu sevgiyi görüp gerekli dersi çıkarmışlardır diye umuyoruz. Çınar Yayınları olarak bize destek olan bütün dostlarımıza içtenlikle teşekkür ediyoruz.”

Bu haber en son değiştirildi 15 Haziran 2017 23:15 23:15

Reklam

Önceki Haberler

ÖZEL HABER | Okullarda gericilik hız kesmiyor: Zil sesi yerine ilahi çalıyorlar

Niğde Merkez'de bulunan 19 Mayıs Ortaokulu'nda zil sesi yerine ilahi çalındığı ortaya çıktı.

15 Mayıs 2024 18:25

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Fico'nun hayati tehlikesinin bulunduğu…

15 Mayıs 2024 18:13

Floransa’da öğrenciler Filistin için eylemlere başladı

Floransa’da üniversite öğrencileri İsrail’in Filistin’de soykırımına karşı San Marco meydanında işgal eylemine başladı. Filistinli Gazeteci…

15 Mayıs 2024 18:07

İrlanda, Filistin devletini tanıyacağını açıkladı

İrlanda, birkaç ülkeyle ortak şekilde Filistin devletini tanımak için görüştüklerini, bu ay bitmeden Filistin devletini…

15 Mayıs 2024 16:55

Kamuda tasarruf Diyanet’e işlemedi: Lüks otelde toplantılara devam

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf planını anlatırken “Kamuda toplantı artık lüks otellerde yapılmayacak”…

15 Mayıs 2024 16:50

Gericilik okullarda sınır tanımıyor: ÇEDES kapsamında Kuran kursu açtılar

Samsun’da bulunan bir okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersliği adı altında Kuran Kursu sınıfı…

15 Mayıs 2024 16:45
Reklam