KDHC'nin yeni füze denemesi sonrası ABD ve Güney Kore panikte

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) geçtiğimiz Cuma gecesi yeni bir kıtalararası balistik füze denemesi gerçekleştirdi. KDHC’nin füze denemesinin başarıyla gerçekleştirildiğini belirtmesinin ardından ABD ve Güney Kore yetkilileri görüşerek misilleme bir füze denemesi gerçekleştirdi. KDHC’nin Cuma gecesi gerçekleştirdiği füze denemesine Kim Jong-Un’un bizzat katıldığı aktarılırken, Japonya Başbakanı tarafından yapılan açıklamada füzenin Japon sularına düştüğü belirtildi. KDHC’nin... View Article

KDHC'nin yeni füze denemesi sonrası ABD ve Güney Kore panikte

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) geçtiğimiz Cuma gecesi yeni bir kıtalararası balistik füze denemesi gerçekleştirdi. KDHC’nin füze denemesinin başarıyla gerçekleştirildiğini belirtmesinin ardından ABD ve Güney Kore yetkilileri görüşerek misilleme bir füze denemesi gerçekleştirdi.

KDHC’nin Cuma gecesi gerçekleştirdiği füze denemesine Kim Jong-Un’un bizzat katıldığı aktarılırken, Japonya Başbakanı tarafından yapılan açıklamada füzenin Japon sularına düştüğü belirtildi. KDHC’nin füze denemesinin ardından acil olarak toplanan ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, ABD Pasifik Kuvvetleri Komutanı Harris ve Güney Kore Genelkurmay Başkanı Lee, KDHC’ye askeri müdahale seçeneklerini tartıştı ve misilleme olarak ortak bir füze denemesi düzenlendi.

KDHC’nin geliştirdiği son kıtalararası balistik füzenin ABD’nin tamamını vurabileceği söyleniyor.

ABD’nin KDHC’ye karşı son dönemde artan emperyalist baskı ve tehdit politikalarına karşı KDHC’nin ulusal bağımsızlığını korumak için füze geliştirme ve denemelerini hızlandırdığı biliniyor.