Kılıçdaroğlu: Türkiye ilk kez toprak kaybetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Aydın'da konuştu.

Kılıçdaroğlu: Türkiye ilk kez toprak kaybetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Aydın’ı ziyaretinde Türkiye’nin dış politikasını eleştirdi ve Türkiye’nin ilk kez toprak kaybettiğini söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarına seslenen Kılıçdaroğlu “Aydın’ın Bulamaç adası var. Bulamaç adası İngiltere ve ABD belgelerinde bile Türk toprağı olarak geçiyor. Ancak orada başka bir devlet bayrağı dalgalanıyor. İlk kez Türkiye toprak kaybetti arkadaşlar, toprak kaybetti. Hiçbir açıklama yapmıyorlar. Ne kadar iki yüzlüler değil mi?” diye konuştu.

Dış politikada izlenen yolu da sert dille eleştiren Kılıçdaroğlu, “Dış politikada dikkatli bir dil kullanmak lazım. Rakka’ya gidiceğiz, Menbiç’e gideceğiz diyorlar gitmiyorlar” diyerek Ecevit’in öldürülen Türk vatandaşlarını kurtarmak için Kıbrıs’a girdiğini ve bunu önceden söylemediğini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu diğer yandan sıklıkla muhtarlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hatırlatarak kendisi de muhtarlara seslendi “Bir sabah uyanacaksınız resmi gazetede bir kararname yayımlanmış muhtarlıklar kaldırılmış. ‘Olur mu muhtarlığı kapatır mı?’ diyorlar. Ben Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kapatıyorum, muhtarlığı mı kapatmayacağım diyecek” diye konuştu.