Kılıçdaroğlu'nun derdi yine 'besmelesiz' etler

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında AKP'ye yüklenirken, yine AKP'lilerin diliyle konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun derdi yine 'besmelesiz' etler

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu toplantıda yaptığı konuşmada, Bulgaristan’dan et ithalatına tepkisini islami bir dille dile getirmeye devam ederek, “Besmelesiz eti o yesin ne millete yediriyorsunuz!” diye konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP liderinin konuyla ilgili daha önceki ‘besmele’li tepkisine ilişkin “Besmele konusunda öyle bir hassasiyet göstermişse sevinç verici.” diyerek memnuniyetini alaylı bir şekilde dile getirmişti.

Kılıçdaroğlu’nun toplantısından bazı satırbaşları şöyle:

İntihar eden gazi

Gazilerimize ve şehit yakınlarına saygı göstermek bizim görevimizdir. Bunun parti farkı olmaması lazım. Bu girişi niye yaptım? Hani diyoruz ya haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bir haksızlığı anlatacağım size. Gazi İrfan Bayar var. Bu kardeşimiz geçen cumartesi günü intihar etti. Niçin? 1993-1998 yılları arasında asayiş özel harekatta görev yapmış 1997’de Kuzey Irak’ta gazi oluyor. Sonra Kastamonu’ya yerleşiyor. Her gazi yakınına sağlanan imkanlardan faydalanıyor. Gazi çocukları özel okula gidebilir. Alıyor çocuğunu özel okula kaydettirelim diyor milli eğitime. Milli eğitim müdürü kaydettiriyor. Sonra okulun FETÖ’ye ait olduğu ortaya çıkıyor. Çağırıyorlar sen çocuğu neden FETÖ okuluna gönderdin diyorlar. FETÖ’cü diye suçlarlar Kastamonu’dan aynı şekilde suçlanır. Ağrına gider, ‘Ben vatan haini miyim’ der. Bir noktaya gelir ve bu gazimiz intihar etmek zorunda kalır. Bunların yatacak yeri yok.

Şimdi Saray’dan talimat alıyorlar

Bir ülke bir devlet böyle yönetilemez. Bütün annelere sesleniyorum; Sizin çocuklarınız hakkını savunuyoruz biz. Sizin siyasi görüşünüz benim başımın üstüne ben sadece sizin çocuklarınızın hakkını savunuyorum. Kimsenin boşuna mağdur edilmesini istemiyoruz. Adalet olsaydı bunlar olmazdı. Düne kadar Pensilvanya’dan talimat alan hakimler roller değişti Saray’dan talimat alıyorlar. Akılları başlarında değil. Aklını Saray’a ipotek eden savcı gerçekleri göremez.

Ne istedin de vermedik diyen sen değil misin? Asıl baş FETÖ’cü sen değil misin? Devletin belgelerini açan sen değil misin? Devletin çivisi çıkmış. Kimin ne yaptığı belli değil. Kapanın elinde kalıyor.

Maden peşkeşi

Torba Kanun denen bir uygulama var. Bu 15 yıllık dönemde gündeme gelen bir kanun türü. Torba kanunlarının şöyle bir özelliği var; Topluma duyurmadan toplumun aleyhine düzenlemeleri nasıl kanuna yerleştiririz. Zonguldak’ta 170 yıldır kömür çıkarılır. Torba kanunu içine bir 58. made yerleştirildi. Madenleri bölecekler, parçalayacaklar ruhsatlandıracaklar birilerine peşkeş çekecekler.

Sırf o ocakları kapatmak için elli numara çektiler. Dışarıdan kömür ithal ediyorlar. Türkiye’de kömür mü yok? İşçi mi yok? O zaman bu ithalat niye yapılıyor? Kimin için yapılıyor? Neden elimizin altında kömür varken çıkarmıyoruz? İşçi kardeşlerimize sesleniyorum; Senin hakkını ben savunuyorum.

“Besmelesiz et”

Samanı ithal ediyorlar. Besmelesiz eti yediriyorlar. Dedim ‘O eti Saray’a götürün.’ Besmelesiz eti o yesin ne millete yediriyorsunuz!

İşsizlik

Bütün işsizlere sesleniyorum; Bu hükümet size iş bulmaz kardeşim. Herkes düşünmek aklını başına almak zorundadır.

Zamlar

Gazetelerde okumuşsunuzdur. Mazot ve benzine yeniden zam geldi diye. Benzin 6 liraya yaklaşıyor mazot da 5 lira olacak. Hala hükümet akaryakıta yapılan zammın nerelere ve nasıl yansıyacağını bilmiyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal şunu diyor; Millet doların seviyesine bakacağına otursun işine baksın.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile lira üzerinden anlaşma yapılmadılar. Neden dolar üzerinden anlaşma yapıyorsun? Çünlü dolara güveniyorsun. Millet evine mutfağına gelecek de onun için dolarla uğraşıyor. Bilal’a telefon ediyordu 30 milyon euro için ‘ Evladım paraları sıfırladın mı’ diye. Asıl biz size soruyoruz ‘Dolardan size ne!’

Asgari ücret

Hangi belediye olursa olsun CHP’li bir belediye başkanı o belediyeyi aldığında kimsenin ekmeği ile oynamayacak. Biz herkesin evinde tencere kaynasın istiyoruz. Propagandayı nerelere taşıdılar. Bunların en önemli özelliği fakirden alıp zengine vermek. Sözüm söz zenginden alacağız fakire vereceğiz. Zorla değil adaletle alacağız. Asgari ücretten vergi almayacağız. CHP’li tüm belediyelerde asgari ücret net en az bin 500 liradır.

Domates ihracat edecek 4 firma

Rusya’dan domates ihraç edecek. 4 firma yapacakmış Kim bu firmalar? Sen domates üreticileri arasına nifak sokamazsın. 4 firmayı tercih edeceksiniz. Diğerleri bu ülkenin firması değil mi?

Faşist yönetim var

Cumhriyetin 94. yıldönümünü coşkuyla kutladık. Cumhuriyet birisinin değil 80 milyonun cumhuriyeti oldu. Şimdi 80 milyon Cumhuriyetimizi tam demokrasi ile taçlandırmalıyız. Bu mücadeleyi el birliği ile vereceğiz. Medya özgürlüğü, yargı bağımsızlığı, din ve vicdan özgürlüğü, devlet yönetiminde şeffaflık istiyoruz, kışlaya, camiye adliyeye siyaset girmesin isityoruz. Eğer siyasi vatandaşa hesap soruyorsa orada faşist bir yönetim vardır. Halk hesap soruyorsa demokrasi vardır.