Lavrov: IŞİD'in Rakka'dan çıkmak için YPG ile anlaştığına dair güvenilir veriler var

Lavrov, 'IŞİD'in Rakka'dan çıkmak için YPG ile anlaştığına' dair açıklamanın güvenilir verilere dayandığını söyledi.

Lavrov: IŞİD'in Rakka'dan çıkmak için YPG ile anlaştığına dair güvenilir veriler var

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan ‘IŞİD’in Rakka’dan çıkmak için YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile anlaştığına’ dair açıklamanın güvenilir verilere dayandığını söyledi.

Bakanlık teyit etti

Sputnik‘in haberine göre Lavrov, “Duyduğum kadarıyla SDG, Savunma Bakanlığı’nın SDG’nin, IŞİD militanlarının Rakka’dan Palmira’ya yönüne doğru geçmesi için bir koridor temin edilmesi konusunda IŞİD ile anlaşma yaptığı’ yönündeki açıklamasını reddetti. Ancak Rusya Savunma Bakanlığı, söz konusu bilgiyi teyit etti. Bu bilgi, güvenilir verilere dayanıyor. Dahası, söz konusu bilgi kamuoyuna yansıdıktan hemen sonra IŞİD militanları Rakka’dan çıkarak, Palmira’ya doğru hareket etti” dedi.

IŞİD’i vurmak meşrudur

Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri’nin elde edilen bilgi doğrultusunda Palmira’ya hareket eden IŞİD militanlarını vurduğunu belirten Lavrov, “IŞİD militanları Suriye’nin neresinde görülürse görülsün, adım atacağız. Gerek militanlar, gerek üsleri, gerekse de eğitim kampları meşru hedeflerdir” diye vurguladı.