Reklam
Kategoriler: İç Açı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan yeni sistem açıklaması

Reklam

Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, katıldığı NTV yayınında TEOG’un yerine getirelecek sisteme ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yılmaz’ın açıklamalarının satır başları şöyle:

8. sınıfta girilecek bir sınav için çocuklar 6. sınıftan itibaren hazırlanıyor. Hayatlarının gelişme döneminde, fiziksel, sosyolojik olarak biz öğrencileri adeta bir yarış atına çevirdik dediğimizde biz doğruyu tespit etmiş oluyor muyuz? Hem çocukları strese sokuyorsunuz, bu lisede de böyle. Biz hayata hazır, kendisi ile mutlu olan gençler istemiyor muyduk? Sınav bölmünü nasıl daha az stresli hale getirebiliriz bütün kaygımız bundan.

MEB’İN YENİ SİSTEM ÇALIŞMALARI

Başarılı olan öğrenci her okula girebilecek. 11 bin 57 okulumuz var. Biz arkadaşlarla bir çalışma yaptık. Üzerinde çalışılan sistemlerden biri her lisenin kendi sınavını yapması.

Okuldaki öğretmenlerle hazırlanan sınav soruları ile sınav yapılacak. Çok fazla soru çok fazla hata olabilir. Bir de her okul kendi sınavını yaptı, diyelim ki çocuk Van’da bir sınavı kazandı, 2-3 yıl sonra İzmir’e göç ettiğinde o çocuğu okul almayacak mı? O zaman ne yapalım? Öğretmenin değerini artıralım, okulun değerini artıralım. Okuldaki her dersten 3 sınav yapılıyor. Bu sınavların objektifliğini sağlamak lazım. Biz aslında yeni müfredata uygun bir soru bankası çalışmalarına da başlamıştık. Soru bankası test değildir. Kişiler adeta hem kursa yönlendiriliyor hem de hiç düşünmüyor çocuklarımız. Çocuğun yaptığı iyi bir şeyi takdir ederseniz çocuk o yoldan ilerler.

“ÖLÇME DEĞERLENDİRME OLMAYAN BİR SİSTEM OLMAZ”

Ölçme değerlendirme olmayan bir eğitim sistemi olmaz. Bizim öğretmenden istediğimiz her ders için kazanımları evlatlarımıza aktar diyoruz. Bir soru bankası oluşturalım soruları oradan siz seçim diyoruz.

Yazılı olacak, klasik olacak, açık uçlu değerlendirmeler de olacak. Çocuk kendini ifade edebilsin. Objektif notu elde edebildik mi? Bu sonuçlara uygun olarak da Ankara Fen Lisesi ya da İstanbul Fen Lisesi diyebilir ki, notu 95 ve üzeri olanlar bana başvurabilir. Bu notlara göre de alınabilir. Bunun üzerinde çalışılabilir. Akademisyenlerden bunlara çalışanlar var. Bize de gönderiyorlar. Sınavlar bakanlıkça merkezi olarak yapılacak. sınava öğrenciler okullarında girecek. tüm ülkede uygulanacak mezuniyet ortalamasına göre öğrenciler liselere yerleştirilecek.

Bizim yaptığımız sınavların sonuçlarına göre bir kısım öğrencileri kendi evlerine yakın okullara gönderebiliriz.

Bu haber en son değiştirildi 2 Ekim 2017 15:26 15:26

Reklam

Önceki Haberler

ODTÜ ve Ankara Üniversitesi’nin ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde de engelleme: Şenlik iptal edildi!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde de öğrencilerin yapmak istediği şenlik bütçe yetersizliği gerekçesiyle engellendi.

30 Nisan 2024 21:33

İliç’te yaşanan maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu toplandı

Erzincan İliç’te 9 işçiye mezar olan felaketin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyon Başkanı…

30 Nisan 2024 17:19

Türk-İş raporu ortaya çıkardı: Açlık sınırı asgari ücreti geride bıraktı

Türk-İş'in araştırmasına göre açlık sınırı, 17 bin 2 TL olan asgari ücretin üzerine çıkarak 17…

30 Nisan 2024 17:14

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Yıl sonu enflasyon beklentileri tahminlerimizin üzerinde

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:10

AKP’li Kurtulmuş yeni anayasa için Özgür Özel’le görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere başladı. Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı…

30 Nisan 2024 17:04

Netanyahu, Refah konusunda ısrarlı: Anlaşma olsa da olmasa da gireceğiz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:00
Reklam