Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Nasrallah: IŞİD’i kurup destekleyenler cezalandırılmalıdır

Reklam

Lübnan’da Hizbullah Partisi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah; IŞİD’i teşkil eden, silahlandıran ve finanse edenlerin sert bir şekilde cezalandırılmaları çağrısında bulundu.

Aşure günü dolayısıyla konuşma yapan Nasrallah; yol açtığı beşeri kayıp, yıkım ve radikal ideolojinin yayılması açısından IŞİD’in bölge ve tarihin tanık olduğu en büyük ve en tehlikeli olgu olduğunu ifade etti.

IŞİD’in ABD ve İsrail’e sunduğu hizmetlere dikkat çeken Nasrallah; İslam dini ve Müslümanların geneline de ciddi hasarlar verdiğini kaydetti. Nasrullah dolayısıyla bu radikal örgütü teşkil eden ve muhtelif şekillerde destek verenlerin gerek bölgesel gerekse uluslararası düzeyde sert bir şekilde cezalandırılmaları gerektiğini vurguladı.

ABD ve komutasındaki koalisyon güçlerinin IŞİD’e karşı savaş iddialarında dünya kamuoyunu kandırdıklarına dikkat çeken Nasrallah; bölge halkının onların bu savaşlarına inanıp teslim olmuş olmaları halinde IŞİD’in şu an Suriye ordusu ve müttefikleri tarafından yok edildiği gibi değil de bölge devletlerinin önemli bir kısmını ele geçirmiş olacağını kaydetti.

ABD’nin bölge ve halklarını hedef alan bu planlarından temel amacın bölge ülkelerini bölüp zayıflaştırmak olduğunu belirten Nasrallah; IŞİD ve benzeri terör örgütleri de edat olarak kullandığını ifade etti.

Nasrallah bölge halkının yaşadığı tüm sorunların ABD ve İsrail olduklarına dikkat çekerken, yeni ABD idaresinin şimdi de Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Venezüella ve Küba’nın içişlerine müdahale edip dünyayı büyük bir tehlikeye götürecek yeni bir savaş hazırlığında olduğuna işaret etti.

Bu haber en son değiştirildi 2 Ekim 2017 20:30 20:30

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklananlar arasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ramazan…

20 Mayıs 2024 20:11

Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesı̇, İsraı̇l Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsraı̇l Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında hakkında…

20 Mayıs 2024 20:01

Zaharova’dan Kiev’e gözdağı: Hiçbir Zelenskiy formülü kurtuluş yolu olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in uluslararası kamuoyuna sunduğu sözde…

20 Mayıs 2024 19:44

İngiltere’den Julian Assange kararı

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın, ABD'ye iade davasına karşı temyiz başvurusu yapabileceğine hükmetti.

20 Mayıs 2024 19:36

YRP’li belediye ‘örf ve adetlere uygun kullanılmıyor’ diyerek kamelyaları kaldırdı

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen Palu Belediyesi’nin yeni başkanı Muhammet Septioğlu,…

20 Mayıs 2024 19:28

Ayhan Bora Kaplan davası: Sanık avukatları gazetecileri hedef aldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza…

20 Mayıs 2024 16:06
Reklam