Nasrallah: IŞİD'i kurup destekleyenler cezalandırılmalıdır

Lübnan’da Hizbullah Partisi Genel Sekreteri Hasan Nasrullah; IŞİD’i teşkil eden, silahlandıran ve finanse edenlerin sert bir şekilde cezalandırılmaları çağrısında bulundu.

Nasrallah: IŞİD'i kurup destekleyenler cezalandırılmalıdır

Lübnan’da Hizbullah Partisi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah; IŞİD’i teşkil eden, silahlandıran ve finanse edenlerin sert bir şekilde cezalandırılmaları çağrısında bulundu.

Aşure günü dolayısıyla konuşma yapan Nasrallah; yol açtığı beşeri kayıp, yıkım ve radikal ideolojinin yayılması açısından IŞİD’in bölge ve tarihin tanık olduğu en büyük ve en tehlikeli olgu olduğunu ifade etti.

IŞİD’in ABD ve İsrail’e sunduğu hizmetlere dikkat çeken Nasrallah; İslam dini ve Müslümanların geneline de ciddi hasarlar verdiğini kaydetti. Nasrullah dolayısıyla bu radikal örgütü teşkil eden ve muhtelif şekillerde destek verenlerin gerek bölgesel gerekse uluslararası düzeyde sert bir şekilde cezalandırılmaları gerektiğini vurguladı.

ABD ve komutasındaki koalisyon güçlerinin IŞİD’e karşı savaş iddialarında dünya kamuoyunu kandırdıklarına dikkat çeken Nasrallah; bölge halkının onların bu savaşlarına inanıp teslim olmuş olmaları halinde IŞİD’in şu an Suriye ordusu ve müttefikleri tarafından yok edildiği gibi değil de bölge devletlerinin önemli bir kısmını ele geçirmiş olacağını kaydetti.

ABD’nin bölge ve halklarını hedef alan bu planlarından temel amacın bölge ülkelerini bölüp zayıflaştırmak olduğunu belirten Nasrallah; IŞİD ve benzeri terör örgütleri de edat olarak kullandığını ifade etti.

Nasrallah bölge halkının yaşadığı tüm sorunların ABD ve İsrail olduklarına dikkat çekerken, yeni ABD idaresinin şimdi de Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Venezüella ve Küba’nın içişlerine müdahale edip dünyayı büyük bir tehlikeye götürecek yeni bir savaş hazırlığında olduğuna işaret etti.