Reklam
Kategoriler: Kültür Sanat

“Nuri Bilge Ceylan” tartışmasında yumruklar konuştu

Reklam

Star TV’de ekranan gelen “Cesur ve Güzel” adlı dizinin oyuncularından Devrim Yakut’un doğum günü kutlaması sırasında çıkan kavga, mahkemeye taşındı. Kavganın nedeni ise “Nuri Bilge Ceylan ve Cannes’da aldığı ödül” olduğu öğrenildi.

Sabah Gazetesi’nden Cansu Şimşek‘in haberine göre, Devrim Yakut, doğum günü akşamı eşi Alper Kut’la Cihangir’deki bir kafeye gitti. Yakut, bu sırada öğrencisi Güldestan E.’yi gördü ve yanındaki arkadaşı Sidar Ayman’la birlikte masalarına davet etti. O esnada masaya yönetmen Rıza Sönmez de geldi. Sönmez, Cannes Film Festivali’nden döndüğünü ve ödül aldığını anlattığı sırada, masada bulunan Sidar Ayman ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’la ilgili eleştirel bir yorumda bulundu. İkili arasında yaşanan gerginlik, kısa süre sonra tartışmaya dönüştü. Sidar Ayman, Rıza Sönmez’i darp etti.

Üç yıla kadar hapis talebi

Sönmez’in şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Adli Tıp Kurumu’na başvuran Sönmez’in basit derecede yaralandığına dair rapor verildi. Soruşturma sonunda Sönmez’i darp eden Ayman hakkında kasten yaralama suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada; Sönmez’in müşteki sıfatıyla ifadesine başvuruldu. Sönmez, olaya tanıklık eden Devrim Yakut ve eşi Alper Kut’un ifadesinin alınmasını istedi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Adliyesi’ne giden Devrim Yakut, mahkemede tanıklık yaptı. Yakut, eşiyle kafede oturduğu sırada masaya öğrencisi ve arkadaşlarının geldiğini anlattı.

Yakut şöyle devam etti: “Masaya gelen Sidar Ayman, Nuri Bilge Ceylan ile ilgili eleştirel bir cümle söyledi. Cannes Fim Festivali’nden gelen Rıza bu duruma tepki gösterdiği sırada ikili arasında yumruklu bir kavga yaşandı. Saldırıyı ilk kimin başlattığını bilmiyorum.”

Bu haber en son değiştirildi 16 Mart 2017 10:39 10:39

Reklam

Önceki Haberler

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08

Koza Altın gözünü yaylalara dikti

Kürtün ilçesinde bulunan Gölönü Yaylası’na açılacak olan madenden çıkarılan cevher yine aynı il sınırlarında bulunan…

28 Nisan 2024 09:46

Evrim, genetik ve Dobzhansky

“Dünyada yaşayan iki ya da üç milyon türü yaratmanın anlamı nedir? Yaratıcı, Kaliforniya petrol arazilerinde…

28 Nisan 2024 08:49
Reklam