Reklam
Kategoriler: İç Açı

Nuriye ve Semih için destek eylemi

Reklam

Açlık grevi direnişlerinin 107. gününde olan ve durumları giderek kritikleşen eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Kadıköy’de eylem yapıldı.

Açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için bir araya gelen yüzlerce kişi, Özakça ve Gülmen’in birçok sağlık sorunu yaşadığını belirtti. Özakça ve Gülmen’in avukatı Behiç Aşçı, Özakça ile Gülmen’in direnişine destek olmak için açlık grevine gireceklerini duyurdu.

Süreyya Operası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi “Nuriye Semih’in talepleri kabul edilsin” ve “Nuriye Semih’e özgürlük” dövizleri taşıyarak zılgıt ve alkışlarla Khalkedon Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş boyunca “KHK gidecek biz kalacağız” ve “Nuriye, Semih yalnız değildir” sloganları atan yüzlerce kişiye çevreden geçen yurttaşlar da alkışlarıyla destek verdi. Khalkedon Meydan’ına varan kitle burada “Nuriye ve Semih’in talepleri kabul edilsin” pankartı açarak basın açıklaması yaptı.

Ortak basın açıklamasını Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Üyesi Dursun Doğan yaptı. Açlık grevinin 107’inci gününe ulaştığına dikkat çeken Doğan, avukatların verdiği bilgiler dahilinde her ikisinin kalp yetmezliği ile karşı karşıya olduğunu bilgisini verdi. Doğan, “B1 vitamini almakta yaşadıkları sorunlardan kaynaklı unutkanlıklarının arttığı algı ve ifadeye dönük sorunların baş gösterdiği bir dizi sağlık kaybı mevcut” dedi. Doğan, son olarak, Özakça ve Gülmen’in yaşam ve direnme haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceklerini dayanışmayı büyüteceklerini söyleyerek, “Nuriye ve Semih neden tutuklandı? Tüm direnen KHK mağdurlarının ‘işimi istiyorum’ talebini açlıkla ölüm ile mi terbiye edeceksiniz?” diye sordu.

Ardından söz alan Özakça ve Gülmen’in avukatı Behiç Aşçı ise, “Nuriye ve Semih sadece kendileri için değil hepimiz için direniyorlar. Biz de onların avukatları olarak onların direnişlerine katılacağız. Onların direnişlerinin bir parçası olacağız ve açlıklarını paylaşacağız” diyerek açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

KHK ile işlerinden atılan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için Kadıköy’deki Süreyya Operası önünde her cuma eylem düzenleniyor.

Bu haber en son değiştirildi 25 Haziran 2017 00:04 00:04

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam